14 Mart Dünya Pi Günü Egiad İlköğretim Okulu'nda Kutlandı

Matematikçilerin en çok merak ettiği ve üzerinde kafa yorduğu 'Pi' sayısı Mart'ın 14'ünde 'Dünya Pi Günü' olarak kutlanıyor

14 Mart Dünya Pi Günü Egiad İlköğretim Okulu'nda Kutlandı
  Matematikçilerin en çok merak ettiği ve üzerinde kafa yorduğu " Pi " sayısı Mart ' ın 14 ' ünde " Dünya Pi Günü " olarak kutlanıyor . Matematik çevrelerinin her yıl geleneksel olarak kutladığı " Dünya Pi Günü " Matematik Öğretmeni Serap Özden rehberliğinde bu yıl üçüncüsü olmak üzere EGİAD İlköğretim Okulu ' n da da kutlandı .
İsmini Yunanca " Primetier " yani " Çevre " sözcüğünün ilk harflerinden alan Pi sayısı adına EGİAD İlköğretim Okulunda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler arasında pi sayısının basamaklarının sonsuza dek uzandığına dikkat çekmek amacıyla pi sayısının en çok basamağını ezberleme yarışması yapıldı . Yarışmanın birincisi 6/B sınıfından ilk 56 basamağı ezberleyen Kemal Kaya Güzel oldu . 2 . yine 6/B sınıfında İhsan Yıldız ve 3 . 4/A sınıfından Büşra Neslitürk oldu . Yarışmaya katılan öğrencilere üzerinde Pi sayısı sembolü olan t-shirtler Okul Müdürü Serdar Tüzemen tarafından hediye edildi .
Ayrıca 8 . Sınıf öğrencileri Pi sayısını ilk on basamağını anlatan dans gösterisi sundu .