Şehzade Mehmet Koleji'nde Bir 'Eşrefpaşalı'

Eşrefpaşalılar filminin oyuncularından Turgay Tanülkü, Şehzade Mehmet Koleji'ni ziyaret etti

Şehzade Mehmet Koleji'nde Bir 'Eşrefpaşalı'
  Eşrefpaşalılar filminin oyuncularından Turgay Tanülkü , Şehzade Mehmet Koleji ' ni ziyaret etti . Okul meclisi öğrencileri ile çıkarılacak okul dergisi ve tiyatro etkinlikleri üzerine yapılan söyleşide konuşan Tanülkü , Şehzade Mehmet Koleji ' nin kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi .
Okul meclisi öğrencilerinin yanı sıra Okul Müdürü Giray Kara ve Müdür Yardımcısı İbrahim Yağız , Okul Meclisi Başkanı Emre Şener , Okul Dergisi Editörü H . Emre Coşkun ' un da katıldığı söyleşi samimi bir havada geçti . Ünlü sanatçı Turgay Tanülkü , Şehzade Mehmet Koleji ' nin ülke çapında hatta dünya çapındaki başarılarıyla gurur duyduğunu , önümüzdeki yıl Şehzade Mehmet Fen Lisesi ' nin açılacak olması kendisini daha çok sevindirdiğini ifade etti . Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Tanülkü , bazı televizyon dizilerinin toplumu yozlaştırdığını , gençleri kendi değerlerimizden uzaklaştırdığını belirtti . Bazı klasik eserlerin çarpıtılarak dizi yapıldığını , özellikle Reşat Nuri ' nin kemiklerinin sızladığını ifade etti .
Şehzade Mehmet Koleji ' nde ilgiyle karşılanan Tanülkü , " Kolejin sosyal etkinlikler ve kulüp çalışmalarında daha üst seviyeye çıkaracağız ; bu konuda her türlü desteği vermeye hazırım . " dedi . Oynadığı roller ile ilgili sorulan soruya Tanülkü şöyle cevap verdi : " Ben ülkemizde , Anadolu ' da yaşayan insanı oynuyorum . Oynadığım rollerdeki karakakterlerin hepsi bizim insanımız " Sanatçıların toplumda çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Tanülkü , sanatçıların toplumsal sorunları ideoloji gözetmeden , karşılık beklemeden çözebileceğini en azından çözüme katkı sağlayabileceğini belirterek , " Benim toplumumda çok önemli , kangren olmuş bir yara varsa ; birisi de ' Gelin bu yarayı birlikte saralım ' diyorsa sanatçının bu esnada mazeret üretme lüksü olamaz . Sanatçı bu esnada ideoloji gözetemez . Sanatçı toplumda örnek kişidir . Hemen bu yarayı sarmaya koşmalıdır . " dedi .
Tiyatronun kendisi için çok önemli bir yer tuttuğuna da değine Tanülkü , tiyatroyu karanlığın içindeki ışık kaynağına benzetti . " Gençlere iyi bir gelecek için neler tavsiye edersiniz? " Sorusuna Tanülkü , " Toplumuzun değerlerini öğrenin , yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya çalışın . Popüler meslekleri değil sevdiğiniz mesleği yapın , mutlaka okuyun ; seçerek iyi eserler okuyun . Eleştiriye açık olun . Etrafınızda sizi eleştirecek biri olsun eleştiriden korkmayın . En önemlisi de toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarınızdan önde tutun . " diyerek cevapladı .
Son filmi " Eşrefpaşalılar " hakkında da bilgi veren Tanülkü , 5 Martta vizyona giren filmde , ' Davut ' rolünde oynadığını , küfürsüz , şiddetsiz bir kabadayı filmi olduğunu , günümüzde gençlerin mafyaya , şiddete özendirildiğini , Eşrefpaşalılar filminin bu yüzden farklı olduğunu rahatlıkla ailece izlenebileceğini söyledi . ve bütün gençlere filmi izlemelerini tavsiye etti .