Pamuk Fiyatları Yükselişte

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, piyasalarda pamuk fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini belirterek bu durumun Çukurova Bölgesi'nde yeni sezonda pamuk ekimine olumlu yansımasını beklediklerini söyledi.

Pamuk Fiyatları Yükselişte
  Ç ; alışkan , yaptığı aç ; ıklamada , Ç ; ukurova lif pamuğunun borsalarda 2 lira 70 , Şanlıurfa lif pamuğunun ise 2 lira 80 kuruştan işlem gö ; rdü ; ğü ; nü ; belirterek , fiyatların son bir yılda ortalama yü ; zde 50 arttığını kaydetti . Lif pamukta fiyatların ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde daha da yü ; kselmesinin beklendiğini ifade eden Ç ; alışkan , bu durumun pamuk ekim sezonu ö ; ncesinde kararsızlık iç ; inde olan ü ; reticiye bir ışık tutabileceğini sö ; yledi . Ç ; ukurova Bö ; lgesi ' nde bir dö ; nem 300 bin hektar alanda pamuk ekildiğini ve 500 bin ton kü ; tlü ;
pamuk ü ; retimi yapıldığını , son yıllarda ise ü ; retimin 45 bin hektara kadar gerilediğini hatırlatan Ç ; alışkan , ' Pamuk fiyatlarındaki yü ; kseliş yeni sezonda ne ekeyim diye dü ; şü ; nen ü ; reticinin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır . Zira kü ; tlü ; pamuğun fiyatı lif pamuktaki yü ; kselişe paralel olarak 1 lira 15 kuruş dü ; zeyinde olabilir . Pamuk fiyatlarının artması ü ; reticimiz aç ; ısından olumlu bir gelişmedir . Piyasadaki gidişat bu yıl pamuk eken ü ; reticinin kazanacağını gö ; steriyor . Ü ; lkemiz ekonomisinin can
damarı olan tekstil sektö ; rü ; nü ; n temel hammaddesi pamuğun ekim alanı iyi fiyat ve iyi prim verilmesiyle ö ; nü ; mü ; zdeki yıllarda Ç ; ukurova Bö ; lgesi ' nde artacaktır ' dedi .

Tarım ve Kö ; yişleri Bakanlığı daha ö ; nce 2010 yılı Tarımsal Destekleme Miktarları ' nda sertifikalı pamuk kullanan ü ; reticilere 42 kuruş prim verileceğini aç ; ıklamıştı . Havza Bazlı Destekleme Modeli ' nde ise Ç ; ukurova Bö ; lgesi ' nde desteklenecek ü ; rü ; nler arasında yer alan pamuk Adana ' da 2009 ' da 44 bin hektara ekildi ve ü ; retim 263 bin ton olarak gerç ; ekleşti . Adana Ticaret Borsası ' nda ise geç ; en yıl 60 bin ton lif pamuk işlem gö ; rdü ; .