Karayılan'ın Yazarı Erkul Gkv'li Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

Karayılan adlı kitabıyla Gaziantep Savunmasının en önemli sayfalarını kamuoyuna tanıtan Gaziantepli yazar Eyüphan Erkul, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında söyleşi yaptı.

Karayılan'ın Yazarı Erkul Gkv'li Öğrencilerle Söyleşi Yaptı
  Geleneksel olarak her yıl Gaziantepli yazarlarla öğrencileri buluşturan GKV Özel Okulları , Karayılan kitabıyla kamuoyunda büyük yankı uyandıran yazar Eyüphan Erkul ' u ağırladı . GKV Özel Okullarının ünlü yazarlarla Gazianteplileri sürekli buluşturmayı bir gelenek haline getirdiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr . Atanur Vergili , şunları kaydetti :
" Geleneksel hale getirdiğimiz yazarlarımızla buluşuyoruz etkinliklerimizde bu ay Gaziantepli yazarlarımızdan birisi olan Karayılan kitabını kaleme alarak Antep Savunmasının bilinmeyen yönlerine dikkat çeken Eyüphan Erkul ' u ağırladık . Kendilerine teşekkür ediyoruz . Bizleri ve öğrencilerimizi Antep Savunmasıyla ilgili aydınlattı . Önümüzdeki aylarda da değişik yazarlarımızı Gaziantep ' te ağırlamaya devam edeceğiz . "
Gaziantepli yazar Eyüphan Erkul da , Karayılan ve Gaziantep Savunması hakkında tarihi gerçekleri öğrencilerle paylaşırken ulusal kurtuluş savaşında Karayılan ' ın ilk görevinin Maraş-Antep yolunu tutmak olduğunu ifade ederek , şunları söyledi :
" Karayılan bölgeyi o kadar iyi savunur ki , Maraş O ' nun sayesinde kurtulur demek yanlış olmaz . Fransızlar , Suriye üzerinden Kilis ' e buradan Antep ' e geliyor , buradan da Maraş ve Urfa yolunu kullanıyorlardı . O yıllarda yollar böyleydi . Fransızların burada olma nedeni ise , o yıllarda gelişen tekstil sanayinin yoğun olması , Çukurova ' nın pamuğu , İskenderun ' un limanı oluşu ve Antep ' in bu alanların geçiş alanında olması nedeniyle buraları almayı çok istiyorlardı . Bütün bu fotoğraf içerisinde Antepliler kimseden yardım almadan , kimseden destek görmeden savaştılar . Bu savaş öylesine önemli ki , dünyada iki büyük kent savaşları vardır . Bunlardan birisi Sen Petersburg ' da yaşanmıştır . İstanbul ' da , Gaziantep ' te herhangi bir kitapçıya gidildiğinde Sen Petersburgla ilgili çok sayıda yayın , belgesel vardır . Filmler çekilmiştir ve bu filmleri televizyonlar sık sık yayınlar . Antep ise ne yazık ki , çok bilinmez . Antep dünya direniş tarihine , harp tarihine geçen direnişi yapmış şehirdir . "
Eyüphan Erkul ' u sorularıyla terleten GKV Özel Okulları öğrencileri , yazarın kitaplarına da büyük ilgi gösterdi . Söyleşiden sonra öğrenciler için kitaplarını imzalayan Gaziantepli yazar Eyüphan Erkul , " GKV Özel Okulları öğrencileri düşündüğümden daha çok bilgi donanımına sahip . Gerek konumuzla ilgili gerekse gündemle ilgili sorularındaki ciddiyet dikkatimi çekti . Gaziantep ' te olmaktan mutluyum " dedi .