Fransa'nın en prestijli ödülü 'Peygamber'e

Fransa'nın en prestijli sinema ödüllerinden ''Cesar''da büyük ödülü, yönetmenliğini Jacques Audiard'ın yaptığı ''Un Prephete'' (Peygamber) filmi aldı.

 
' ' Cesar ' ' gecesinde ' ' Un Prephete ' ' , Audiard ' a en iyi yö ; netmen , Tahar Rahim ' e de en iyi aktö ; r ve ö ; dü ; lü ; nü ; kazandırırken , en iyi kadın oyuncu ö ; dü ; lü ; nü ; ' ' La journee de la jupe ' ' filmindeki rolü ; yle Isabella Adjani elde etti .

Tahar Rahim ' in başrolde olduğu ' ' Un Prophete ' ' , Fransa ' da cezaevine dü ; şen Malik adlı Arap gencinin 6 yıllık hapis cezası sırasındaki değişerek , uyuşturucu ve suç ; dü ; nyasına katılmasını anlatıyor .

' ' Un Prophete ' ' gecede şu ö ; dü ; lleri kazandı :

-En iyi erkek oyuncu : Tahar Rahim
-En iyi yardımcı erkek oyuncu : Niels Arestrup
-En iyi dekor : Michel Barthelemy
-En iyi istikbal vadeden oyuncu : Tahar Rahim
-En iyi Fransızca film : Un Prophete ( Pascal Caucheteux -Gregorie Sorlat - Marco Cherqui - Jacques Audiard ) -En iyi montaj : Juliette Welfling
-En iyi fotoğraf : Stephane Fontaine
-En iyi uyarlama : Jacques Audiard
-En iyi orijinal senaryo : Jacques Audiard , Thomas Bidegain - Abdul Rauf Dafri - Nicolas Peufaillit

Un Prophete , ayrıca ' ' en iyi yabancı film ' ' dalında Oscar adayı olmuş , geç ; en yıl yapılan Cannes Film Festivali ' nde de ikinci sırada yer almıştı .

Gecede en iyi yabancı film ö ; dü ; lü ; ise yö ; netmenliğini ve başrolü ; nü ; Clint Eastwood ' un ü ; stlendiği ' ' Grand Torino ' ' filmine verildi .

Cesar ' ın ' ' istikbal vadeden oyuncu ' ' dalındaki ö ; dü ; lü ; nü ; n adayları arasında genç ; sinema oyuncusu Fırat Ayverdi de yer alıyordu . Ayverdi , Philippe Loiret ' nin yö ; netmenliğini yaptığı ' ' Welcome ' ' filmindeki rolü ; nde , Fransa ' dan yü ; zerek İngiltere ' ye kaç ; mak isteyen Iraklı Kü ; rt gö ; ç ; meni bir gencin yaşamını canlandırıyordu .