Felçli adamı 45 Lira için hapse attılar

Geçirdiği bir kaza nedeniyle felç ve kör olan adamı, ödenmeyen 45 Lira'lık su faturası nedeniyle hapse attılar.

Felçli adamı 45 Lira için hapse attılar
  Ankara ' da bir hukuk dramı . . . At arabasıyla hamallık yaparak geç ; imini sü ; rdü ; ren , ancak geç ; irdiği kaza sonunda kö ; r ve felç ; olup tekerlekli sandalyeye mahkû ; m bir halde yaşayan , 6 torun sahibi Dursun Erselligil ( 61 ) , 45 TL ' lik su faturası yü ; zü ; nden mahkû ; m edilip hapse atıldı .

Okuma-yazma bilmeyen Erselligil ' in başına gelenler bir ihmalle başladı . 2 oğlu , bir kızı ve 6 torunu bulunan Erselligil , 25 yıllık eşi Zeynep ' le birlikte oturduğu Ankara ' nın gecekondularıyla ü ; nlü ; Yenidoğan semtindeki evine gelen yaklaşık 45 TL tutarındaki su faturasını ö ; demedi .

İddiaya gö ; re Erselligil , okuma-yazması ve evinin posta kutusu olmadığı iç ; in bu su faturasından haberdar olamadı . Borcun ö ; denmediği gerekç ; esiyle ASKİ ekipleri , bir sabah ailenin haberi olmadan su sayacını sö ; kü ; p gitti . Bunun ardından yaşlı ç ; ift hakkında hem icra hem de kaç ; ak su kullanmaktan yargı sü ; reci başladı .

6 aya mahkû ; m edildi , 4 gü ; n yatacak

Erselligil , 25 Şubat ' ta karakoldan gelen polisleri gö ; rü ; nce şaşırdı . Oğlu Cihan Erselligil ' in de yardımıyla adliyeye getirilen Dursun Erselligil ' e Ankara 13 . Asliye Ceza Mahkemesi ' nde itiraz edilmediği iç ; in Yargıtay tarafından incelenmeden kesinleşen karar bildirildi . Erselligil kaç ; ak su kullanmaktan 6 ay hapis ve 990 TL para cezasına mahkû ; m edilmişti . Para cezası 4 eşit taksite ç ; evrilirken , 6 aylık hapis cezası ise iyi hali nedeniyle 9 gü ; ne indirildi .
Bir sü ; re adliye karakolunda tutulan Erselligil 9 gü ; nlü ; k hapis cezasının infazı olan 4 gü ; n iç ; in Sincan L Tipi Cezaevi ' ne gö ; nderildi .

Adalet bu mu?

Sincan L Tipi Cezaevi ' ne konan bakıma muhtaç ; yaşlı adamın ailesine , ö ; nceki gü ; n cezaevi mü ; dü ; rlü ; ğü ; nden bir haber gö ; nderilerek , &ldquo ; Bez getirin&rdquo ; denildi . Bunun ü ; zerine oğlu Cihan ve annesi Zeynep , altının bağlanması iç ; in istenen bir torba bezi gö ; tü ; rdü ; . Cihan Erselligil , &ldquo ; Adalet bu mu? Sakat insan , iş gö ; remez , hareket edemez , refakatç ; i olmadan tuvalete bile gidemez babam&rdquo ; diye isyan etti . Dursun Erselligil yarın akşamı ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ne kavuşacak .