Ermenistan ve ABD'ye 4 Mart uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde ele alınacak 1915 olaylarının 'soykırım' olarak tanınmasını isteyen tasarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, ABD ve Ermenistan'ı uyardı.

  Reform İzleme Grubu toplantısının ardından yapılan basın toplantısında bir gazetecinin , 4 Mart ' ı hatırlatması ü ; zerine Erdoğan , şunları sö ; yledi : ' Temaslarımız sü ; rekli var . Son ABD seyahatimde de gö ; rü ; ştü ; k . Bir grup milletvekili arkadaşımız şu an ABD ' de . Bu sü ; reç ; devam ediyor . Duruşumuz bellidir . İsviç ; re ' den başlayan bir sü ; reç ; var . Devam ediyor . Karşılıklı olarak iyi niyet devam ederse netice alacağımıza inanıyorum . Eğer 4 Martta 24 Nisan ' da yanlış bir adım atılacak olursa bu sü ; reci baltalar . Yanlış bir adım olur . Ö ; yle zannediyorum ki kongre ü ; yeleri bu hassasiyeti gö ; zetecektir . '

28 ŞUBAT ' I DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Erdoğan , 28 Şubat ile ilgili basın mensuplarının sorusu ü ; zerine , kendisinin bu tü ; r değerlendirmelerin iç ; inde yer almadığına işaret ederek , ' Ç ; ü ; nkü ; bir insan bin yıl yaşamayacağına gö ; re bu kadar uzun sü ; reci değerlendirmenin de bir anlamı yok . Biz ö ; nce bir defa anı değerlendirelim . Bu anı değerlendirirken de geleceğe bir ufuk ç ; izelim . Ç ; ü ; nkü ; dü ; nya neleri gö ; rdü ; . Dü ; nya Sultan Sü ; leyman ' a kalmamış ki bize kalacak . Bö ; yle bir şey var mı? Bin yılı konuşacağız , yü ; z yılı konuşacağız . Her an her değişiyor . Her şey sü ; rekli olarak gü ; ncelleniyor . Zaten demokrasinin gü ; zelliği burada . Eğer bunu yakalayabilirsek o zaman demokratik , laik , sosyal bir hukuk devletinin bahtiyar , mutlu insanları olarak geleceğe yü ; rü ; yeceğiz . Olay budur . Onun iç ; in ö ; n yargılardan sıyrılmış bir siyaset anlayışını hep birlikte yakalamalıyız . Bin yıl , on yıl bunların hiç ; birini konuşmam . Gü ; nü ; mü ; ze bakalım . Bundan sonraki sü ; reci nasıl olgunlaştıracağız , nasıl oluşturacağız , ü ; lkemi muasır medeniyetler seviyesi ü ; zerine nasıl ç ; ıkaracağız bunun gayreti iç ; inde olalım . Biz şu anda bunun gayreti iç ; indeyiz . ' şeklinden konuştu .

BAŞBUĞ GÖ ; RÜ ; ŞMESİ

Erdoğan , Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı gö ; rü ; şmeyle ilgili basın mensuplarının sorularını da cevapladı .

' Bugü ; n sü ; rpriz bir şekilde sayın Başbuğ ' la gö ; rü ; ştü ; nü ; z . Bu gö ; rü ; şme bizi heyecanlandırdı ' sö ; zleri ü ; zerine , ' Niye heyecanlanıyorsun . Ben heyecanlı adamı severim ' diye araya giren Erdoğan , ' Bizim rutin gö ; rü ; şmelerinin perşembe gü ; nü ; dü ; r . Bu hafta perşembe gü ; nü ; TSK ' nın kış tatbikatı olacak . Bu kış tatbikatı sebebiyle de hafta boyuda Genelkurmay Başkanı ' mızın değişik illerde gezileri olacağı iç ; in ' Bugü ; n bunu yapabilir miyiz ' dediler . Kendileriyle cenazede bir aradaydık . Ben de memnuniyetle dedim . Bugü ; n gö ; rü ; şmemizi yaptık . ' ifadesini kullandı .