Cep telefonuyla vitrinden sipariş

Tatil nedeniyle kapalı olan mağazanın vitrinine bakan müşterilerin, evlerine elleri boş dönmemesi için teknoloji devreye giriyor.

Cep telefonuyla vitrinden sipariş
  Mü ; şterilerin , gece geç ; saatte ya da tatil gü ; nleri nedeniyle kapalı olan butiğin vitrininde gö ; rdü ; kleri ü ; rü ; nü ; zaman kaybetmeden alabileceklerini belirten tasarımcı Norma Kamali , sistemin internet ü ; zerindeki site ile bağlantılı olarak ç ; alıştığını ifade etti .

ABD ' de pek ç ; ok ticari işletmenin de bu sisteme geç ; mek iç ; in altyapı ç ; alışmalarına başladığı belirtilirken , ö ; zellikle bü ; yü ; k alışveriş merkezlerindeki reyonların nerede olduğu da aynı yolla cep telefonu ü ; zerinden bulunabilecek . Sistem aynı zamanda mağazada denediğiniz herhangi bir ü ; rü ; nü ; n bedeninize uygun olanını anında internet ü ; zerinden sipariş etmeye izin verecek .

Hü ; rriyet gazetesinin haberine gö ; re beğenilen ü ; rü ; nü ; n barkodu cep telefonu tarafından tarandıktan sonra , ü ; rü ; n hakkında pek ç ; ok bilgiye ve videoya ulaşmak mü ; mkü ; n . 1960 yılından beri ticaretle uğraştığını sö ; yleyen Kamali , &ldquo ; Bugü ; ne kadar hiç ; bir teknoloji , alışveriş alışkanlığını bu kadar kuvvetli bir biç ; imde değiştirmedi&rdquo ; dedi . Teknoloji firmaları , perakendecilerin bu sistemin faydalarının farkına vardığını ve bu yıl sınırlı sayıda giriş yapacakları bu yeniliğin 2011 ' den itibaren kadar tam randımanlı olarak kullanılmaya başlanacağını belirtti .

İndirimleri haber verecek

CEP telefonuyla barkod okumayı sağlayan sistemi kullanacak olan şirketler , alışveriş merkezinde dolaşan mü ; şteri ö ; rneğin sü ; t reyonuna girdiğinde , hangi ü ; rü ; nde promosyon olduğunu kısa mesajla geç ; ebilecek . ABD ' de Wal-Mart , Crate & ; Barrel , Kerr Drug of North Carolina ve Disney mağazaları bu sistemi deneme sü ; recinde olduğunu aç ; ıklarken , yakın zamanda da tam randımanlı kullanıma geç ; ileceğini duyurdu . Bu sayede tü ; ketici alışkanlıklarının da sisteme depolanabileceğini belirten teknoloji firmaları , perakendecilerin mü ; şterilerin beğenilerine gö ; re bilgilendirme mesajları gö ; nderilebileceğini aç ; ıkladı .