Belediyeler Oylat'ta Buluştu

Bursa Belediyeler Birliği'nin düzenlediği eğitim semineri belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratları Oylat'ta buluşturdu.

Belediyeler Oylat'ta Buluştu
  Sayıştay üyesi Abdurrahman Acar ' ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş , Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler , Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit , Başkan yardımcıları , Encümen üyeleri , Meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı .
Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuşmasında , Belediyeler Birliğinin kuruluş amacına ve Bursa çalışmalarına değindi . Aynı zamanda Belediyeler Birliği Dergisinden bahsederek , derginin amacının Bursa ' nın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi . Dündar " Toplantı merkezi olarak Oylat ' ın tercih edilmesi de bu tanıtıma katkı sağlamaktır " dedi .
Afyon ' u örnek göstererek tanıtım konusunda çok gayretli olduğunu belirten Dündar , Oylat ' ta düzenlenen toplantının , kaynaşma ve fikir alışverişinin yanı sıra bu bölgenin tanıtımı açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı .
Bursa Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek olan 15 ilçede ve 13 . 000 öğrenciye ulaşılarak organize edilecek olan çevre bilincini artırma konulu " ÇEVRE İÇİN +1 " başlıklı projeyi tanıtan Dündar , bu projenin tanıtımının da 2 Mart 2010 tarihinde saat 14 . 30 ' da Ördekli Hamamı Kültür Merkezi ' nde yapılacağını belirtti . Dündar projeye toplantısına İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Orhan Kural ' ın da destek v erdiğini hatırlattı . Dündar gelecek nesillerin çevreye duyarlı yetişmesini istediklerini belirterek , Osmangazi Belediyesi ' nin Yeşil Dalga Hareketi ' ni başlattığını , bu kapsamda bir taraftan bir milyon fidanın dikilmesinin hedeflendiğini bir taraftan da daha yaşanabilir bir çevre için geri dönüşüm projelerine önem verdiklerini dile getirdi .
ACAR KANUNLARDAKİ SON DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATTI
Oylat ' ta düzenlenen seminerde eğitim veren Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar , Kamu İhale ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve Son Değişiklikler , Belediye Başkanları , Başkan Yardımcıları , Meclis Üyeleri , Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları üyelerinin görev yetki ve sorumlulukları , Taşınır Mal Yönetmeliği , 5393 sayılı Belediye Kanunu , Muhasebe Kanunu kesin hesapların sayıştaya gönderilirken dikkat edilecek hususlar , 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ve Mali Sorumluluk , Personel Hukuku ve Kanunu , Gelir Tahakkuk ve tahsilatları konularını işledi .