Başarı tespit sınavları yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2008 yılında son verdiği başarı sınavlarıyla ilgili kararını değiştirdi.

Başarı tespit sınavları yapılacak
  Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u imzasıyla ' ' Başarı Tespit Sınavı ' ' konulu genelge yayımlandı .

Genelgede , yenilenen ilkö ; ğretim programlarının temel felsefesi anlatılarak , bu bağlamda uygun yö ; ntem ve teknikler kullanılarak , ö ; ğrencilerin ö ; ğrenme yaşantılarında aktif rol ü ; stlenmelerinin esas alındığı vurgulandı .

Ayrıca , ö ; ğrencilerin kazanımlara ulaşma seviyelerini doğru şekilde ö ; lç ; ecek nitelik ve sü ; rece dayalı değerlendirme uygulamalarının gerekliliğinin de ö ; ğretim programlarında belirtildiği kaydedilen genelgede , ö ; lç ; me ve değerlendirmedeki yeni uygulamalara bağlı olarak ortaö ; ğretime geç ; iş sisteminin yeniden yapılandırıldığı , buna gö ; re her yıl merkezi olarak Seviye Belirleme Sınavları uygulamaya konulduğu anlatıldı .

Valiliklerce eğitim-ö ; ğretimde başarının yü ; kseltilebilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınabilmesi iç ; in , ö ; ğretim programlarının etkili şekilde uygulanıp uygulanmadığının , birlikteliğin sağlanıp sağlanmadığının bilinmesine ihtiyaç ; duyulduğu ve il bazında ö ; ğretim programlarındaki kazanımların gerç ; ek dü ; zeylerinin ö ; lç ; ü ; lmesine yö ; nelik soru hazırlama kü ; ltü ; rü ; nü ; n oluştuğu belirtilerek , deneme sınavlarının yapılması talep edildi .

Bu nedenle 6 , 7 ve 8 . sınıflara yö ; nelik olarak 2009-2010 ve 2010-2011 eğitim-ö ; ğretim yıllarında her dö ; nem birer defa olmak ü ; zere toplam 3 deneme sınavının yapılmasının uygun olacağı değerlendirildi .

Ö ; ğrencilerin sınava katılmasının zorunlu olmayacağı vurgulanan genelgede , maddi durumu yeterli olmayan ö ; ğrencilerin sınava katılmaları iç ; in gerekli tedbirlerin alınması talimatı verildi . Genelgede , sınavların il genelinde uygulanacağı , nü ; fusu 100 bini aşan ilç ; e merkezlerinde de bağımsız deneme sınavları yapılabileceği belirtildi .