Babaları Borç Yüzünden İntihar Eden Berivan Ailesine İstanbul'dan Yardım Eli

İstanbul'da faaliyet sürdüren özel bir şirket Şırnak'ın Cizre ilçesinde eşi tefecilere olan borcu yüzünden intihar eden ve beş çocuğu ile birlikte ortada kalan Remziye Berivan'a sahip çıktı.

  Cizre ' de 22 Şubat 2010 tarihinde tefecilerin borcuna karşılık kızını istediği ileri sürülen Musa Berivan intihar etmişti . Berivan ' ın ölümü ile sonuçlanan olaydan sonra Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan ortada kalan 5 çocuk ve annelerine sahip çıkarken bir yardım eli de İstanbul ' da bulunan özel bir şirketten uzandı .
5 aylık hamile anne Remziye Berivan ve 2 yaşındaki Mehmet , 4 yaşındaki Azad , 6 yaşındaki Rojin , 8 yaşındaki Nevroz ve 13 yaşındaki Gülizar adlı çocuklarıyla tek başına ortada kalan aileyle ilgili haberleri takip eden İstanbul ' daki Tulit Gayri Menkul Yatırım AŞ aileye sahip çıktı . Şirketin sahibi Burak Ertan , Kaymakamlık ile irtibata geçerek aileye maddi destekte bulunacağını ve bu aileye bundan sonra düzenli yardım edeceğini belirtti . Konu ile ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kaymakam Cihan
Demirhan , " İlçede yaşanan üzücü olaydan sonra biz Kaymakamlık olarak bu ailemize gerekli desteği verdik . Bunun yanında bu ailemizin durumunu öğrenen ve bu olaydan etkilenen Tulit Gayri Menkul Yatırım AŞ sahibi Burak Ertan Beyefendi Kaymakamlığı arayıp aileye sahip çıkacağını belirtip mağdur olan ailemize belli bir miktarda maddi destekte bulunmuşlardır . Bununla birlikte bu şirket bu ailemize her ay düzenli bir şekilde maddi destekte bulunacağını belirtmesi üzerine biz Kaymakamlık olarak bu ailemizin adına
bankada bir hesap açtırıp bu hesap numarasını İstanbul ' daki şirket yöneticilerine ilettik " dedi .
Demirhan , " Bu anlamda ilçemizde bulunan bu ailemize sahip çıkıp maddi destek sağlayan ve onların mağduriyetlerini bir nebze de olsa azaltan İstanbul Tulit Gayri Menkul Yatırım AŞ sahibi Burak Ertan Bey başta olmak üzere bütün şirket çalışanlarına teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu .