'Uzuneşek' Türkiye'den Önce Ab'ye Girdi

Samsun'da 'Sokak Çocuk Oyunları' projesi kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerinden gelen gençlere, ülkelerinde oynamaları için 'uzuneşek' öğretildi.

'Uzuneşek' Türkiye'den Önce Ab'ye Girdi
  Tü ; rkiye Eğitim Gö ; nü ; llü ; leri Vakfı Samsun İl Temsilciliği ' nde genç ; lerin AB Genç ; lik Projeleri kapsamında hazırladığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen , AB ü ; lkelerindeki ç ; ocuk oyunlarının yaşatılması , karşılıklı ü ; lkelere tanıtılmasını amaç ; layan proje uygulamaya girdi . 22 Şubat ' ta Samsun ' a gelen Ç ; ek Cumhuriyeti , Macaristan ve Estonya ile Tü ; rkiye ' den 30 genç ; , 1 hafta gezi ve ç ; ocuk oyunları incelemelerini tamamladı . Programın son gü ; nü ; nde AB Birliği ü ; lkelerinde oynanan oyunlar ile Tü ; rkiye ' de oynanan oyunları karşılıklı olarak genç ; ler birbirlerine ö ; ğretti . Tü ; rkiye Eğitim Gö ; nü ; llü ; leri Vakfı Samsun İl Temsilciliği ' nde gerç ; ekleştirilen oyun tanıtım bö ; lü ; mü ; nde Tü ; rklere ö ; zgü ; uzuneşek oyunu AB ' li genç ; lere uygulamalı olarak gö ; sterildi . İlk ö ; nce proje koordinatö ; rleri oyun hakkında bilgi verdi . Tü ; rk oyuncular AB ' li genç ; lerin sırtına şaşkın bakışlar arasında sırayla atladılar . Yabancı genç ; ler ne olduğu anlamaya ç ; alışırken , uygulamalı eğitimde kendileri de sırayla atlamaya başlayarak oyunu ö ; ğrenmeye ç ; alıştı . Oyunu ö ; ğrenen ve ç ; ok beğenen genç ; ler arasında en şişman olan AB ' li genç ; yastık olurken , karma gruplar halinde uzuneşek oyununa geç ; ildi . Bayan yabancı genç ; ler bolca fotoğraf ç ; ekti .

Daha sonra ç ; uval yarışı , bilyeli ile kayma , kö ; rebe , mendin kapmaca , halat ç ; ekme gibi oyunlar ortak olarak oynandı . Proje koordinatö ; rü ; Yener Ö ; zyamaç ; , Tü ; rkiye ' ye 14 AB ü ; lkesinden genç ; geldiğini ve kendilerine Tü ; rk sokak oyunlarını ö ; ğrettiklerini , kendilerinin de onların oyunlarını ö ; ğrenmeye ç ; alıştıklarını sö ; yledi . Verimli bir ç ; alışmanın tamamlandığını belirten Ö ; zyamaç ; , genç ; lerin Tü ; rk oyunları ilginç ; bulduklarını , kendi ü ; lkelerindeki genç ; lerin oymalarına katkı sağlayacaklarını kaydetti . Tü ; rk grup lideri
Hü ; seyin Mertal , ö ; zellikle genç ; lerin uzuneşek oyununu ilk defa gö ; rdü ; klerini , ç ; ok ilginç ; bulduklarını ve sevdiklerini belirtti . Estonya ' dan gelen Margıt Oral , uzuneşeği tehlikeli ve bir o kadar da gü ; zel bir oyun olarak gö ; rdü ; klerini , Tü ; rkiye ' ye geldikleri iç ; in ç ; ok mutlu olduklarını ifade etti . Ç ; ek Cumhuriyeti ' nden gelen Michael Sutudendike , Tü ; rkiye ' de ö ; ğrendikleri oyunları kendi ü ; lkelerindeki genç ; lere ö ; ğreteceklerini , ö ; zellikle uzuneşeğin zevkli bir oyun olduğunu vurguladı .