Uşak'ta Tekel İşçilerine Destek

Uşak'ta bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin destek verdiği yaklaşık 50 kişi, Tekel işçilerine destek vermek için protesto eylemi yaptı.

Uşak'ta Tekel İşçilerine Destek
Tiritoğlu Parkında öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup hükümet aleyhine slogan atıp Tekel işçilerine destek verdi. Tekel işçilerine destek vermek amacıyla düzenlenen eyleme Eğitim-Sen, Şeker-İş ve bazı siyasi parti temsilcileri destek verdi. Hükümeti eleştiren pankartlar ve sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. Basın açıklamasında Tekel işçilerinin direnişine sonuna kadar destekleyeceklerini belirten 50 kişilik grup, işçilere müdahale edilmesi halinde eylem yapmayı sürdüreceklerini dile getirdiler.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Şeker-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Kenan Tatar, hükümetin gündeminde işçileri özelleştirmeye kurban etmek olduğunu iddia ederek şunları söyledi; "Biz geleceğimize, çocuklarımıza ve ülkemize sahip çıkma adına mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Tekel işçilerinin yaktığı mücadele ateşi ülke geneline yayılmıştır. Tekel işçilerine müdahale edilirse ülkede gerginlik yaşanır. Bu nedenle hükümeti duyarlı davranmaya ve işçilerin sorunlarını çözmeye davet ediyoruz"