Tek kasada 10 PC

Microsoft'tan tek PC'den 10 ayrı bilgisayar

  Her kullanıcıya ayrı PC devri bitiyor : Microsoft tek bir PC ile tam 10 kullanıcıyı mutlu edecek

Microsoft ilk olarak geç ; tiğimiz Kasım ayında ç ; oklu PC deneyimi ü ; zerinde ç ; alışmalar yaptığını duyurmuştu . Ve nihayet ç ; alışmalar sonuç ; landı , Windows MultiPoint Server 2010 artık hazır . Microsoft ' un bu yeni ü ; rü ; nü ; tek bir bilgisayardan birç ; ok kullanıcıya hizmet edebilecek ayrı ayrı mini PC ' ler oluşturmayı mü ; mkü ; n kılıyor . Her bir kullanıcı kendi klavyesi , faresi ve monitö ; rü ; ile tek bir sunucuya bağlanarak rahatlıkla işlem yapabilecekler .

Bu yeni ü ; rü ; nü ; n ö ; zellikle eğitim alanında bü ; yü ; k ilgi gö ; rmesi bekleniyor . Bu sayede ö ; ğretmenin kullanacağı tek bir bilgisayar sunucu olarak işlev gö ; rü ; rken , ö ; ğrencilerin her biri iç ; in ayrı ayrı bilgisayarlara gerek olmayacak . Ö ; ğrenciler bu sayede kendi klavye , fare ve monitö ; rlerini kullanarak ö ; ğretmenin sunucusuna bağlanabilecekler .

Fakat hem kurulum , hem de bakım maliyetlerini dü ; şü ; rmesi beklenen bu yeni ü ; rü ; n alanında tek olmayacak . Daha ö ; nce NComputing benzer bir ü ; rü ; n geliştirdiğini duyurmuştu . Hewlett-Packard , ThinGlobal , Tritton ve Wyse ' nin de bu konuda ç ; alışmalar yaptığı biliniyor .