Tatvan'a İlk Tatil Köyü Çalışmaları

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyısında yapılması planlanan ve bölgede bir ilk olacak olan tatil köyü projesinin, bürokratik engeller nedeniyle 7 yıldır yapılamadığı belirtildi.

Tatvan'a İlk Tatil Köyü Çalışmaları
  Tatvan-Ahlat karayolu üzerinde bulunan Çöplük mevkiinde iş adamı İsmail Kocakaplan tarafından 2002 yılında yapılması planlanan tatil köyü , bürokrasi engellere takıldı . İş adamı İsmail Kocakaplan , 7 yıldır bu engelleri aşmaya çalıştığını , art niyetli insanlar yüzünden bölgedeki hizmetlerin engellenmeye çalıştığını ifade etti . Kocakaplan , " Tatvan-Ahlat karayolu üzerinde olan ve Çöplük mevkiinde güzel bir tatil köyü yapmayı düşündük . 2002 yılında 4706 Sayılı Yasa ' dan faydalanarak buraya talip olduk . Ancak 7 yıldır bürokrasi sıkıntıları aşamadık . Bu bölgeye 800 kişi kapasiteli bir yer kazandırmaya çalışıyoruz . Ama bazı yerlerde tıkanmalar var . Şu anda imar aşamasına geldik . Ama Tatvan Belediye Başkanı imarımızı encümenden çıkartmadı ve siyasi tavır takındı . Daha sonra öğendik ki burası mücavir alanın dışında bir yer . Bu yüzden İl Özel İdaresi ' ne başvurduk . Ve bunu yasalar çerçevesinde aşmaya çalışıyoruz " dedi .
" BÖLGE İLK TATİL KÖYÜNÜ KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ "
Bölgede bir ilk olacak olan tatil köyünün , bölgedeki turizmi canlandıracağını ifade eden Kocakaplan , " Burası 800 kişi kapasiteli bir yer olacak . 172 yatak , 88 adet ikiz villalar . 142 günü birlik için kamelya , 4 adet yöremize ait havuz olacak . Burada ailelerin rahat edecek şekilde düzenliyoruz . Çocuklara oyun alanları ile yüzme havuzu , basketbol ve spor alanları ve sosyal alanlar olacak . Buket otel yapmayı bile düşünüyoruz . İnşallah Doğu ve Güneydoğu bölgesinin ilk tatil köyü olacaktır . Yine burada 50 kişi istihdam edilecek . Burası 42 milyon TL ' lik bir proje . Burası bitince bölgedeki turizm de canlanacak " dedi .
" ART NİYETLİLER YATIRIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR "
Art niyetli kişilerin bölgeye yapılacak olan yatırımları engellemeye çalıştığını ifade eden Kocakaplan , bazı gazetelerde çıkan haberlerin de asılsız olduğunu söyledi . Gazetelerde söz konusu yerde tarihi eserlerin olduğu iddia edildiği , ancak bunun doğru olmadığını belirten Kocakaplan , " Doğu ve Güneydoğu Bölgesi Urartuların yaşadığı bir yer . Tarih her zaman kendini yeniliyor . Bizden önce başkaları vardı ve bizden sonra da başkaları yaşayacak buralarda . Bazı gazeteler de burada tarihi yerlerin olduğu yazıldı . Ama bu haberler asılsızdır . Burada herhangi bir tarihi yapı yok . Bu art niyetli kişiler buraya gelecek yatırımların önünü kesmeye çalışıyorlar . Olmayan bir tarihi yapıyı varmış gibi söylemek bir vebaldir . İddia ettikleri tarihi eserler nerdeyse gelip göstersinler . Sonuçta burada 50 kişi istihdam edilecek ve ekmek yiyecek buradan . Biz tarih düşmanı değiliz . Bu ön yargıları öne sürüyorlar ama bizi yıldıramayacaklar . Biz işadamıyız ve geniş düşünürüz . Bizim için vatanın her köşesi birdir . Her yer bizim için Ankara ' dır , her yer bizim için Tatvan ' dır . Bunu böyle bilsinler " şeklinde konuştu .
" YATIRIMLARI BATIYA DEĞİL , BU BÖLGEYE YAPSINLAR "
Bürokrasi işlerin tamamlanması halinde Bitlis ' in düşman işgalinden kurtarılışının yıl dönümü olan 8 Ağustos tarihinde tesisi açmayı hedeflediklerini belirten Kocakaplan , şunları söyledi :
" Milli Emlak Genel Müdürlüğü ' nde ikinci bir izin almak gerekiyor . Çünkü bu yıl imar alamadık . Ama İl Özel İdaresi ' nden imarımız onaylanırsa bunu Milli Emlak Genel Müdürlüğü ' ne göndereceğiz . Eğer 8 Ağustos tarihinde Başbakanımız ilimize gelirse kurdeleyi kesmiş olacaktır . Ayrıca buradan iş adamlarına seslenmek istiyorum . Yatırımları batıya değil , bu bölgeye yapsınlar . Bu bölge bulunmaz bir nimettir . Yatırımlar buraya yapılarsa yöre insanının da refah düzeyi yükselmiş olacaktır . "
HALK PLAJI YAPMAYI DÜŞÜNDÜK
Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise , İHA muhabirine yaptığı açıklamada " Söz konusu yeri belediye olarak halk plajı yapmayı düşündük . Halkın hizmetine açmayı planlıyorduk . Tek düşüncemiz buydu . Bunun dışında herhangi bir art niyetimiz yok " dedi .