Salihli'de Tekel İşçilerine Destek

Manisa'nın Salihli ilçesinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İlçe Örgütü Tekel işçilerine destek olmak amacıyla kurduğu stantta 2 bin adet broşür dağıttı.

  Kent Meydanı ' nda düzenlenen destek toplantısında basın açıklamasını ÖDP yönetim kurulu üyesi Rafet Erdoğmuş okudu . Erdoğmuş , " Aylardır özlük haklarına sahip çıkmak için direnen Tekel işçileri mücadeleleri sonucunda toplumsallaşarak sınıfsal ivme kazanmıştır . İşçiler , Ankara ' da işçi sınıfı hareketinin tarihini yeniden yazıyorlar . Milletvekillerinin , müsteşarların aylıklarının sorgulanmadığı dönemde işçilerin alınteri döktüğü emeği sorgulanır hale geldi . Özelleştirme adı altında ABD - İngiliz ortaklığı
olan küresel British American Tobacco ( BAT ) şirkete satılan Tekel işçilerinin özlük haklarını kıstlayarak 4 - C ' yi dayatmaktadır . Bu 4-C sürecinde çalışanlar çalıştığı sürece ek iş yapamayacaklar , çalışanın sözleşmesi fesh edildiği taktirde tazminat hakkı olmayacaktır . Kısacası 4-C adı altında çalışanın emeğinin daha fazla sömürülmesidir . Tekel işçileri kölelik değil , güvenceli çalışmak istiyorlar . Kadrolu , insanca bir ücretle çalışma hakkını kazanmak için mücadele ediyorlar ' ' dedi .
Erdoğmuş , Tekel işçilerinin direnişinin hem hükümete hem sınıf mücadelesinin bittiğini , işçi sınıfının tarihten silindiğini söyleyenlere yönelik bir cevap olduğunu belirterek , " ' Mücadele bitmedi kavga yeni başlıyor ' sloganı yalnızca AK Parti ' ye karşı değil , aynı zamanda tarihin sona erdiğini söyleyenlere de verilmiş tarihsel bir yanıttır . Biz ÖDP ' liler olarak diyoruz ki ; tek yol emekçilerin dayanışması , birliği ve mücadelesinden geçmektedir " diye konuştu .
Basın açıklaması sık sık , ' ' Tekel işçisi yalnız değildir ' ' sloganı ile bölündü . Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı .