Kars Valisi Ahmet Kara'dan Kamu Amirlerine Uyarılar

Kars Valisi Ahmet Kara, kamu imkanlarının sınırsız olmadığını, idareciliğin, kısıtlı imkanlarla sonsuz ihtiyaçları en iyi şekilde öncelik verilerek, gerekeni öne alarak, sıraya koyarak, onları sırasıyla yapma becerisi olduğunu söyledi

Kars Valisi Ahmet Kara'dan Kamu Amirlerine Uyarılar
  Kars Valisi Ahmet Kara , kamu imkanlarının sınırsız olmadığını , idareciliğin , kısıtlı imkanlarla sonsuz ihtiyaçları en iyi şekilde öncelik verilerek , gerekeni öne alarak , sıraya koyarak , onları sırasıyla yapma becerisi olduğunu söyledi .
Kars Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıda , kamu kurum ve kuruluş amirlerine seslenen Vali Ahmet Kara
özellikle vatandaşların hizmetler konusunda bekletilmemesi gerektiğini vurguladı . Vatandaşı bekletme , ' Yazdım cevap bekliyorum ' şeklindeki alışkanlıkların devam ettiğini ifade eden Vali Kara " Arkadaşlar bunları kaldırdık . Bunları kaldırdığımızı defalarca hem ben vali seviyesinde , hem de hükümet Başbakan seviyesinde defalarca ifade etti . Sizlere ' Daireler hangi işi , hangi sürede yapacaklarını ilan edecekler ve bunu da vatandaşın göreceği şekilde asacaklar . Tablolar çıkartacaklar , envanterler çıkartacaklar , neyi ne kadar yapıyorlar , hangisinde aksaklık olmuş , bunu değerlendirecek ' şekilde genelgeler gönderildi . Vatandaşı kapıda bekletmemek en büyük prensiplerimizden biri olsun " dedi .
BİZ ANLIMIZ TERLEYEREK ÇALIŞMIYORUZ
Bu ilin işleyişinde bürokrasinin kötü olmadığını , gayet iyi gittiğini düşündüğünü , buna rağmen bazı alanlarda sıkıntıların olduğunu ifade eden Vali Kara , " Bazı dairelerimizin işleri tabi oldukça yoğun . Bu yoğun iş hayatında mazeretlerde olabilir . Ama unutmayın ki yine meşhur bir söz ' hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz . ' Dolayısıyla mazeret kabul etmiyoruz . Yani mazeret şu mazeret nedeniyle , bu mazeret nedeniyle hiç önemli değil . Başaramamış ise o işi yapamamış demektir . Biz hakikaten anlımız terleyerek çalışmıyoruz . Biz devletin en konforlu masalarında , en konforla dairelerinde ve düzenli yemek yiyerek düzenli uyku uyuyarak güzel giyinerek aslında toplumun en refah kesinin yaşantısından daha güzel bir yaşantıya sahibiz . Arkadaşlar yani yaşam kalitemiz memurların , normal vatandaştan yüksek . O açıdan topluma borcumuz var . Bu toplumun zenginlerinin fakirlere borcu var . Bu toplumun yöneticilerin halka borcu var . Bu toplumun sağlıklılarının hastalara borcu var . Özellikle hepimizin özürlülere borcu var . Mutlaka adalet gerçekleşecek , bir gün hesap kitap günü gelecek . Özürlüler eminim ki , bizden çok şey soracak . Bizden çok şey alacaklar . O açıdan onlara da borcumuz var . O açıdan arkadaşlar kapımıza geleni geri çevirmeden bekletmeden mümkün ise haklarına girmeden görevlerimizi biraz daha performansı yüksek biraz daha kaliteli , çabuk süratli yaparsak bundan memnuniyet duyacağımı ifade ediyorum " diye konuştu .
Vali Kara ' nın konuşmasının ardından kamu kurum ve kuruluş amirleri çalışmaları hakkında bilgiler verdi , Kars ' ın sorun ve sıkıntıları konuşuldu .