Drejanlılar Derneği'nden Eğitime Katkı

Malatya'daki Drejan Aşireti'nin sivil toplum kuruluşu olan Drejanlılar Derneği, Yazıhan ilçesindeki Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu'na, kitap bağışında bulundu.

Drejanlılar Derneği'nden Eğitime Katkı
  Drejanlılar Derneği ' nde Kardeş Okul Projesi nedeniyle düzenlenen törene İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata , Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya , Yazıhan Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan , Yazıhan İl Genel Meclisi Üyeleri Nebi Yiğit ve Cafer Kuşdoğan , Drejanlılar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk , Yazıhan Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Deveceloğlu ile birlikte çok sayıda Drejanlı katıldı .
Drejanlılar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk , Drejanlılar Derneği ' nin eğitime katkı sunmayı sürdürdüğünü belirterek , " Bu yıl 30 öğrencimize burs verdik . Eğitime olan katkımızı Yazıhan Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu ile kardeş okul olarak sürdüreceğiz . Bu okulumuza ilk aşamada kitap hediye ediyoruz , ancak okulumuzun sorunlarıyla ve ihtiyaçları ile yakından ilgileneceğiz " dedi .
Yazıhan Milli Eğitim Müdürü Fethullah Taylan ise , ilçede kitap kampanyası başlattıklarını belirterek , ilk desteğin Drejanlılar Derneği ' nden gelmesinden dolayı teşekkür etti .
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata , Drejanlıların bir arada birlik ve beraberlik içinde olmasının sevindirici olduğunu söyleyerek , bu birlik ve beraberliğin sürdürülmesini temenni ederek , dernek yöneticiliğinin zor bir görev olduğunu ifade etti .
Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya ise , " Dernek yöneticiliği yapılınca , insanlar bazen , ' Bunların bir hesabı var ' diyebiliyor . Bu yanlış bir düşünce . Eğer dernek yöneticiliği ile bir yere gelinseydi , 7 kişi bir araya gelip , dernek kurar . O nedenle Drejanlılar Derneği yönetimine sonuna kadar destek vermeliyiz " şeklinde konuştu .
Törende katılımcılara çiğ köfte ikramı yapıldı .