Cumhurbaşkanı Gül, Şili Cumhurbaşkanı'na başsağlığı dileklerini iletti

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şili'de meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şili Cumhurbaşkanı'na, Dışişleri Ahmet Davutoğlu'nun da Şili Dışişleri Bakanı'na Türk halkının bu afet karşısında duyduğu derin üzüntü ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini bildirdi.

  Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan aç ; ıklamada , Tü ; rkiye ' nin bu sabah Şili ' nin Concepcion kentinin 90 kilometre gü ; neybatısındaki Pasifik Okyanusu ' nda 8 . 8 bü ; yü ; klü ; ğü ; nde meydana gelen ve Şili makamlarının ilk belirlemelerine gö ; re 78 Şili vatandaşının hayatını kaybettiği depremin bü ; yü ; k ü ; zü ; ntü ; yle karşılandığı bildirildi . Aç ; ıklamada , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n Şili Cumhurbaşkanı ' na , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun da Şili Dışişleri Bakanı ' na Tü ; rk halkının bu afet karşısında duyduğu derin ü ; zü ; ntü ; ve başsağlığı
dileklerini ilettikleri belirtildi . Tü ; rkiye ' nin Santiago Bü ; yü ; kelç ; iliği mensuplarının durumunun iyi olduğunun ö ; ğrenildiği ve bü ; yü ; kelç ; iliğin Şili ' deki 200 kadar mukim Tü ; rk vatandaşıyla irtibat kurmaya ç ; alıştığı , bu konuda alınacak bilginin ise ayrıca duyurulacağı kaydedildi .
Geç ; mişte benzer felaketler yaşamış olan Tü ; rkiye ' nin Şili ' deki depremde meydana gelen kayıp ve hasarların telafisi iç ; in Şili makamlarının olabilecek yardım talepleri ç ; erç ; evesinde her tü ; rlü ; desteği sağlamaya hazır olduğu ifade edilen aç ; ıklamada , ' Şili halkına depremde hayatlarını kaybeden yakınları iç ; in başsağlığı , yaralılara acil şifalar dilenmektedir ' denildi .