Bursa 8. Kitap Fuarı Törenle Kapılarını Açtı

Bursa 8. kitap fuarı törenle kapılarını açtı. 216 yayınevinin iştirak ettiği fuara girebilmek için kitap kurtları yağmura aldırış etmeden uzun kuyruklar oluşturdu.

Bursa 8. Kitap Fuarı Törenle Kapılarını Açtı
  216 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda sö ; yleşi , panel , şiir matineleri ve ç ; ocuk programları gibi 81 ayrı faaliyet gerç ; ekleştirilecek . Fuar boyunca İnci Aral , Sunay Akın , Ü ; stü ; n Dö ; kmen , Adnan Binyazar , Ataol Behramoğlu , Ahmet Telli , Erdal Atabek , Sennur Sezer , Adnan Ö ; zyalç ; ıner , Ö ; zcan Karabulut , Cemil Kavukç ; u , Canan Tan , Mine Soysal , Erkan Karakaş ve Şü ; kran Soner gibi pek ç ; ok yazar okurlarıyla buluşacak .

TÜ ; YAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ' nde dü ; zenlenen aç ; ılış tö ; reninde konuşan Tü ; rkiye Yayıncılar Birliği Yö ; netim Kurulu ü ; yesi Kenan Kocatü ; rk , Tü ; rkiye ' deki okuma oranının giderek arttığını ifade ederek , ' Son 10 yılda Tü ; rkiye ' de ç ; ok olumlu gelişmeler oldu . 2008 yılında Kü ; ltü ; r Bakanlığı ' nın kitaplar iç ; in aldığı bandrol sayısı 155 milyon adet . Milli Eğitim Bakanlığı ' nın ise okullara ü ; cretsiz olarak dağıttığı kitaplara 185 milyon bandrol yapıştırdı . Bizde 96 sayfanın altındaki ç ; ocuk kitaplarına
bandrol yapıştırma mecburiyeti yok . Bunların da 50 milyon civarında olduğunu dü ; şü ; nü ; rsek , Tü ; rkiye ' de toplam 450 milyon kitap okunuyor . Batıdaki okuma oranları bizden yü ; ksek . Gelişmiş ü ; lkelerde kişi başına 15-25 kitap dü ; şü ; yor . Ama onlar basılan İncil ' leri de sayıyor . Biz ise dini kitaplarımızı bu kategoriye katmıyoruz . Tü ; rkiye ' de kitap okunmuyor gibi bir intiba yanlış . Kitap okuyoruz . Bu fuara olan alaka da zaten bunu gö ; steriyor ' dedi .
TÜ ; YAP Kü ; ltü ; r Fuarları Genel Koordinatö ; rü ; Deniz Kavukç ; uoğlu ise , kitabın ekonomik krizden etkilenmediğini ifade ederek , ' Her yıl kitap fuarımız daha da bü ; yü ; yor . Bu yıl 216 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun iştirakiyle dü ; zenlenen 8 . Kitap Fuarı ' nda 81 kü ; ltü ; rel faaliyet gerç ; ekleştirilecek . Genç ; lere kitap okuma alışkanlığı kazandırıyoruz ' diye konuştu .

Fuarın kurdelesini Bursa Vali Yardımcısı Adnan Kayık , İl Milli Eğitim Mü ; dü ; rü ; Atilla Gü ; lsar , TÜ ; YAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan , Tü ; rkiye Yayıncılar Birliği Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Kenan Kocatü ; rk , TÜ ; YAP Kü ; ltü ; r Fuarları Genel Koordinatö ; rü ; Deniz Kavukç ; uoğlu , Genel Mü ; dü ; r İlhan Ersö ; zlü ; birlikte kesti . Ardından davetliler fuarı gezdi . Mili Eğitim Mü ; dü ; rü ; Atilla Gü ; lsar , kendi kitaplarını imzaladı . Fuara CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Ö ; ymen de katıldı .
Fotoğraf sergileriyle renklenen fuar , ilerleyen gü ; nlerde yurtiç ; i ve yurtdışı eğitim ve sağlık hizmetleri fuarlarıyla birleşip , 7 Mart ' a kadar ziyaretç ; ilerini ağırlayacak .