Bulanık Devlet Hastanesi'nde İlk Kapalı Ameliyat

Muş'un Bulanık İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk kez Hastane Başhekimi Op.Dr. Alparslan Fedayi Çalta tarafından kapalı sistem safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Bulanık Devlet Hastanesi'nde İlk Kapalı Ameliyat
  İlçe Devlet Hastanesi ' nde uzman genel cerrahi doktorlar , lazerli ( bıçaksız ) laparoskopik yöntemle safra kesesi , apandist , mesene , böbrek kisti ameliyatlarını yapmaya başladı . Açık safrakesesi ameliyatını gerçekleştiren ve aynı zamanda da hastane Başhekimi olan Op . Dr . Alparslan Fedayi Çalta ve ekibi tarafından yapılan ameliyat çok başarılı geçti .
Hasta Naide İstenç ( 50 ) kendisine uygulanan cerrahi müdahale sonrasında sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti . Bulanık ' ta böyle bir sistemin oluşundan ve ameliyatlarının yapılarak sorunun giderilmesi noktasında çok şanslı olduklarını söyleyen hasta yakınları ise , kesik olmadan , kan olmadan sadece bir cihazla ameliyatlar gerçekleştiği için bu tür rahatsızlıkları olanların hiç bir yere gitmeden gönül rahatlığıyla burada ameliyat olabileceklerini söyleyerek hastane başhekimine teşekkür ettiler .
Hastane Başhekimi Op . Dr . Alparslan Fedayi Çalta , yöntem sayesinde yapılan ameliyatlarda iyileşme süresinin çok kısaldığını , kansız gerçekleşen operasyon esnasında ise dokulara ve organlara çok az zarar verildiğini belirtti . Op . Dr . Çatla : " Sağlık alanında hizmetin en kalitelisini Bulanık halkına sunmak için özveriyle çalışıyoruz . Artık hastanemizde kapalı ameliyatlara da başladık . Halk arasında ' Kansız ameliyat ' olarak da bilenen bu yöntem , hasta genel anestezi altına ( uyumuş ) durumundayken bıçaksız ve kansız bir şekilde hastalar ameliyat oluyor . Kan olmadığı için ve dokular zarar görmediği için hastalar bir gün hastanede yattıktan sonra hemen taburcu olup normal hayata dönebiliyorlar . Şuanda ameliyathanemizde her türlü teknik donanım mevcut ve her türlü ameliyatları yapıyoruz . İnşallah bir aya kadar endoskopi cihazını da alarak teknik olarak daha iyi bir duruma geleceğiz " dedi .