Bartın'da Ekonomi Konferansı

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve ekonomi yazarı Doç. Dr. İbrahim Öztürk, yeni dönemin kahramanlarının işadamları olduğunu söyledi.

  Bartın Halk Eğitim Merkezi ' nde dü ; zenlenen ' Ekonomi ' konulu konferansa Bartın Valisi İsa Kü ; ç ; ü ; k , Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın , Bartın Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Ramazan Kaplan , İl Ö ; zel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış , Emniyet Mü ; dü ; rü ; Burhan Gü ; mü ; ş , Defterdar Saim Ç ; ırıka , Bartın TSO Başkanı İsmail Toksö ; z , BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt , işadamları , sanayiciler , sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile daire amirleri katıldı . Konferansta konuşan ekonomi yazarı Doç ; . Dr . İbrahim Ö ; ztü ; rk , ' Krizler gelir , krizler geç ; er . Kutsal kitabımız ayette ü ; st ü ; ste vurgu yapıyor . Zorlukta kolaylık vardır . Muhakkak ki zorlukta bir kolaylık vardır . Bu zorluktan yeni destanlar ç ; ıkacak . Krizde hırpalansa da sonrasında Tü ; rkiye şaha kalkacak . Anadolu insanı bü ; yü ; k bir hizmet seferine ç ; ıkmış durumda . Dayanışma iç ; inde oluk oluk dışarıya aç ; ılıyor . Bu son dü ; nya krizi , Anadolu ' yu ç ; ö ; kertme operasyonuna dö ; nü ; şmemeli . İşadamları iç ; in krizsiz bir dü ; nya yoktur . Krizler davet edilmez , geldiğinde sabredilir , ders ç ; ıkartılır ' dedi .

Mü ; şteriyi memnun etmeyip , mü ; şterinin kapısında yatmayıp , mü ; şterinin yolunu dü ; kkanından geç ; irmeden kar elde etmenin mü ; mkü ; n olmayacağını kaydeden Ö ; ztü ; rk , yeni dö ; nemin kahramanlarının işadamlarından oluşacağını , şehrin ekmeğini sağlayan işadamlarının ç ; ocuklara , nesillere tanıtılması gerektiğini , asla işadamının ayağını kaydıracak hareketlerde bulunulmaması gerektiğini sö ; yledi . İşadamlarının mutlaka dü ; nyaya aç ; ılmalarını tavsiye eden Ö ; ztü ; rk , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
' İstanbul ' a gitmeye bile hacca gitmiş gibi sevinen insanımız var . 5 kere Kayseri , Gaziantep ve Konya ' ya gideceksin ki o şehrinizdeki valinin ve belediye başkanın mesajlarını anlayabilesin . Kolektif girişimi ö ; ğrenmek lazım . Dışa aç ; ılmada merak , bilgi , cesaret , ö ; rgü ; tlü ; lü ; k ve lojistiğe ihtiyaç ; var . Tü ; rkiye ' nin en zayıf halkası girişimsizlik . Tü ; rkiye ' miz inşallah aldı başını gidiyor . Her geç ; en gü ; n ü ; lkeler vizeyi kaldırıyor . '
Yeni dö ; nemde oyunu bozacak en ö ; nemli unsurun enerji olduğuna dikkat ç ; eken Doç ; . Dr . İbrahim Ö ; ztü ; rk , Tü ; rkiye ' nin dışa bağımlı enerjiden kurtulabilmesi iç ; in enerji gereksiniminin karşılanması gerektiğini sö ; yledi . 1980 yılından bu yana gelen hü ; kü ; metlerin hepsinin ortak ö ; zelliğinin başarısızlık ve ç ; ö ; kü ; ş olduğunu savunan Ö ; ztü ; rk , ' Bize bir şey ö ; ğrettiler , kendi ellerimizle seç ; tiğimiz insana 10 metre gitmeden kü ; fretmeye başlıyoruz . Rey veriyoruz saygı duymuyoruz , bu bir propagandadır . Rey verin saygı duymayın .

Ç ; ü ; nkü ; seç ; imden sonra sü ; reci başkaları devralıyor ' diye konuştu .
Ö ; ztü ; rk , şahsi kanaatinin bundan sonra Tü ; rkiye ' nin Tü ; rkiye Bü ; yü ; k Millet Meclisi ' nden , parlamentosundan yö ; netileceğini , bundan sonra kim yö ; netirse yö ; netsin ortak paydanın belli olduğunu belirtti . Ö ; ztü ; rk , ' 1980 yılından beri sağcı hü ; kü ; metler geldi tek başına , sağın ve solun ö ; nderliğinde milliyetç ; ilerin de aralarında yer aldığı koalisyon hü ; kü ; metleri geldi , herkes geldi gitti peki ne oldu? Başarısızlık . Şimdi şu soruyu sormamız yerinde midir değil midir? Sağcısı , solcusu , milliyetç ; isi , liberali , dindarı ,
muhafazakarı hepsinin ortak kaderi ç ; ö ; kü ; ş . Unut , tarihini unut , senden bir numara olmaz . Yunan ' dan kork , Suriye ' den kork , hatta kendinden kork , Alevi ' den , gö ; lgenden , anandan , dindardan , Kü ; rt ' ten kork . Bir milleti bir avuç ; adam tehdit olarak ilan etmiş . Ama Tü ; rkiye ilk defa tarihinde Atatü ; rk ' ü ; n kurup demokrasiyi kabesi ilan ettiği TBMM ' den yö ; netilecek , buna ise ç ; ok sevinmeliyiz . Kim yö ; netirse yö ; netsin , ortak payda bellidir ' dedi .

' ZAFER EKOMİK KALKINMA İLE OLACAK , MESCİER ' E TEŞEKKÜ ; R EDİYORUM '
4 sene ö ; nce bir kış gü ; nü ; Sabri Mescier ' le tanıştığını anlatan Bartın Valisi İsa Kü ; ç ; ü ; k ise , ' Sabri Bey Bartın ' da yana dö ; ne arsa arıyordu . Olur mu olmaz mı derken şimdi ü ; retime başladı . Gerç ; ekten hem vali olarak hem de İsa Kü ; ç ; ü ; k olarak ben de tü ; m Bartınlılar adına Sabri Bey ' e teşekkü ; r ediyorum . Dü ; nyanın giderek kü ; ç ; ü ; ldü ; ğü ; bir dö ; nemde ilimizde ö ; nemli bir yatırım yaptılar . Konferans konusuna bakınca rekabetç ; iliğin ö ; ne ç ; ıktığını gö ; rü ; yoruz . Bartın ' ın demir ç ; elik alanında rekabet edilebilirlik aç ; ısından ö ; zel bir ü ; stü ; nlü ; ğü ; var . Karabü ; k ' teki tesislere gö ; re burada ü ; retim yapması ve pazara ulaştırması maliyeti dü ; şü ; rdü ; ğü ; iç ; in Bartın ve ü ; lke ekonomisi iç ; inde ö ; nemli ü ; stü ; nlü ; ğü ; var . Sabri Bey bunu değerlendirdi . Bir başka teşekkü ; rü ; ise toplumda eksik bulduğumuz engelli vatandaşlarımızın eğitim merkezi konusunda Sabri Bey hepimize cesaret verdi . Kendisini gö ; zlerinden ö ; pü ; yorum . Sabri Bey engelli eğitim merkezi iç ; in hiç ; tereddü ; tsü ; z ' ben bu inşaatı tamamlarım ' dedi . TSO ' dan da bu binanın engellilere tahsis edilmesini istiyoruz .

BAKİAD Başkanı Birol Bey de TSO yö ; netim kurulu ü ; yesi . Gerç ; ekten Bartın ' da engelli yurttaşlarımız iç ; in eğitim merkezi ihtiyacımız var . Bunu da gerç ; ekleştireceğimize yü ; rekten inanıyorum . Sabri Bey buna esasen tereddü ; tsü ; z evet dedi tekrar teşekkü ; r ediyorum ' şeklinde konuştu .

URAK raporuna gö ; re Bartın ' ın ö ; nceki yıllara gö ; re ü ; ç ; alanda sıralamasını yü ; kseldiğini ifade eden Vali Kü ; ç ; ü ; k , ' Bunları yeterli gö ; rdü ; ğü ; m iç ; in demiyorum . Bartın ' ın iller arası rekabetç ; ilik endeksine gö ; re yeri yeterli konumda değil . Ancak kişi başına dü ; şen otomobil sayısı , marka ve ticari rekabet becerisinde artış var . Bartın ' ın olması gereken yerde olabilmesi iç ; in Atatü ; rk ' ü ; n sö ; zü ; ne işaretle asıl mü ; cadele şimdi başlıyor . Ekonomik kalkınmada zafer elde edebilmemiz iç ; in hep birlikte başarmak zorundayız ' dedi .

Konferans sonunda Doç ; . Dr . Ö ; ztü ; rk ' e , Bartın Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Ramazan Kaplan ve BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt gü ; nü ; n anısına plaket verdi .

BAKİAD YILIN YATIRIMCISI Ö ; DÜ ; LÜ ; NÜ ; MESCİER DEMİR Ç ; ELİK ' E VERDİ
Konferansta ayrıca Vali Kü ; ç ; ü ; k , Bartın ' a 40 milyon dolarlık yatırım yapan ve 2009 yılının yatırımcısı seç ; ilen Mescier Demir Ç ; elik Firması Yö ; netim Kurulu Başkanı Sabri Mescier ' e BAKİAD adına bir plaket verdi . Vali Kü ; ç ; ü ; k ve BAKİAD Başkanı Dikyurt , Sabri Mescier ' e Bartın ' a yaptığı yatırımdan dolayı teşekkü ; r etti .

Plaketini alan Sabri Mescier , başta Vali İsa Kü ; ç ; ü ; k olmak ü ; zere belediye , TSO ve tü ; m kurumlara teşekkü ; r etti .
BAKİAD ' ın davetlisi olarak Bartın ' a gelen Doç ; . Dr . İbrahim Ö ; ztü ; rk , Vali İsa Kü ; ç ; ü ; k ve Bartın TSO Başkanı İsmail Toksö ; z ' ü ; makamında ziyaret ettikten sonra Organize Sanayi Bö ; lgesi ' nde bulunan Mescier Demir Ç ; elik Fabrikası ' nı da gezdi .