Bakan Yılmaz'dan 'Marketler Yasası' açıklaması

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Marketler Yasası'nda sona gelindiğini ve bu konuda Bakanlar Kurulu'nda da bilgi verildiğini söyledi.

  Malatya İş Platformu ü ; yeleriyle Ticaret ve Sanayi Odası ' nda bir araya gelen Devlet Bakanı Yılmaz ' a , Vali Ulvi Saran , AK Parti Malatya milletvekilleri Mü ; cahit Fındıklı , Ö ; mer Faruk Ö ; z , İhsan Koca ve Mehmet Şahin de eşlik etti . Toplantının aç ; ılışını yapan TSO Başkanı Hasan Hü ; seyin Erkoç ; , iş dü ; nyasını artık huzur ve gü ; ven ortamı istediğini sö ; yleyerek , kaos yerine ortak akılla hareket edilmesini beklediklerini vurguladı . Erkoç ; , 5084 sayılı Teşvik Yasası ' nın uzatıldığını ancak kaldırılan enerji desteğinin Doğu
ve Gü ; neydoğu Anadolu iç ; in yeniden verilmesini beklediklerini ifade etti . Erkoç ; , hayvancılık desteği uygulamasındaki 50 bü ; yü ; kbaş hayvan şartının en az 10 ' a indirilmesi gerektiğini de kaydetti .
Devlet Bakanı Yılmaz ise konuşmasında esnaf ve sanatkarı unutmadıklarını ve hü ; kü ; metin esnaf kesimine bü ; yü ; k destekler verdiğini kaydetti . Marketler Yasası ' nın son aşamaya geldiğini de bildiren Bakan Yılmaz , ' Marketler Yasası konusunda da ç ; alışma son aşamalara gelmiş durumda . Bakanlar Kurulumuza da bu konuda bir sunuş gerç ; ekleştirildi . Tabii burada iş dü ; nyamızın dü ; zenlenmesi , belli konularda bir takım dü ; zenlemelerin yapılmasının yanı sıra tü ; keticinin de haklarının korunacağı dengeli bir anlayış iç ; erisinde
bir dü ; zenleme yapılıyor ' şeklinde konuştu .
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ( ESOB ) Başkanı Şevket Keskin , esnafların planlama , rekabetin ö ; nlenmesi ve sanayicilere verilen kredi desteğinin yü ; zde 50 ' sini istediğini belirterek , ' Marketler Yasası 7 yıldır Meclis Genel Kurulu ' na indirilemedi ' dedi . Keskin , Bakan Yılmaz ' a sitemde bulunarak , yaklaşık 1 saatlik konuşması esnasında esnaf ve sanatkardan bahsetmediğini ve esnafın unutulduğunu sö ; yledi .
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Mü ; şavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş da , kayıt dışı ekonominin ö ; nlenmesi iç ; in işlemlerin bankalar ü ; zerinden yaptırıldığını ancak işletmelere bankalar tarafından bü ; yü ; k oranda komisyon kesildiğini belirterek , bu konuda bir ö ; nlem alınmasını talep etti . Altaş , hü ; kü ; metin atıl vaziyetteki tesislerin aç ; ılması iç ; in de bir teşvik uygulaması başlatmasını istedi .