Vergi Dairesi 1 Mart'ta 'Perde' Diyecek.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan 'Vergi Dairesi' adlı çocuk oyunu 1 ve 9 Mart 2010 tarihleri arasında perdelerini tiyatro severler için açacak.

Vergi Dairesi 1 Mart'ta 'Perde' Diyecek.
Vergi bilincinin küçük dimağlara aktarılması amacıyla kaleme alınan oyunu Cengiz Durular yazdı. Vergi Dairesi'nde gün içinde yaşanan olayların anlatıldığı çocuk oyunu, Peynirli Köy sakinlerinin başına gelen komik hadiseleri de konu alıyor.
Fıkralarla Türkiye ve Erzurum Kültür Merkezi oyuncularınca sahneye konan "Vergi Dairesi"ni usta tiyatrocu Akın Öksüz yönetiyor. Gamze Meşe'nin sahne amiri olduğu oyunun ışığını Yaşar Aras yaptı. Uğur Ökmen ve Mevlüd Bayram'ın kostüm ve dekoruyla hazırlanan Vergi Dairesi'nin müzikleri Muhammet Ejdal Altunel'e ait. Oktay Parlar, Akın Öksüz, Özlem Bilgi, Uğur Murat, Ahmet Okur, Merve Topçuoğlu, Mustafa Tekerek, Nagihan Gedikli, Caner Şimşek, Erhan Dabanca ve Fatih Eroğlu'nun rol aldığı Vergi Dairesi'nin dans düzenlemesini Fatih Topçuoğlu yaptı.
Yönetmen Akın Öksüz, çocuk oyununun hazırlanmasında Erzurum Kültür Merkezi Oyuncuları'na büyük destek veren Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve Grup Müdürü M.Fatih Dağlı'ya şehrin tiyatro hayatına sundukları katkıdan ötürü teşekkür etti.
Türkiye'de Ankara ve Erzurum Vergi Dairesi Başkanlıklarının vergi bilincini çocuk oyunu ile geleceğin teminatı olan yavrularımıza aktardıklarını hatırlatan Yönetmen Öksüz, Vergi Dairesi'nin 1 ve 9 Mart tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda sahneleneceğini söyledi.
10.00 ve 14.00 saatlerinde perdelerini açacaklarına vurgu yapan Akın Öksüz, tüm tiyatro severleri çocuk oyunlarına davet etti.