Üniversiteye Kiralanan Belediye İş Merkezinin Kapı Ve Pencereleri Çalındı

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından Hakkari Üniversitesi'ne kiralanan belediye iş merkezinin bazı katlarındaki büroların kapı ve pencereleri çalındı.

Üniversiteye Kiralanan Belediye İş Merkezinin Kapı Ve Pencereleri Çalındı
Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı'na ait 5 katlı iki blok iş merkezi, yaklaşık 2 ay önce boşaltılarak hazırlanan bir protokolle Hakkari Üniversitesi'ne kiralanmış, kış ayları olmasına rağmen onlarca esnaf binadan çıkartılmıştı. İş merkezinde bulunan esnafın tepkilerine rağmen belediye yetkilileri üniversitenin binayı onararak hizmete geçireceğini iddia etmişti. Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen üniversite tarafından halen onarımı yapılmayan binanın bazı katlarındaki büroların kapı ve pencereleri sökülerek çalındı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı esnaflar ise belediyenin kış ayları ortasında kendilerini acilen binadan çıkarttığını, oysa aradan bir ay geçmesine rağmen söz konusu binada hiçbir onarımın yapılmadığını, tam tersine onarımın yapılmadığı binanın bazı katlarında ise kapı ve pencerelerin söküldüğünü ve pencerelerin kırıldığını ifade ettiler. Binada iken birçok masraf yaptıklarını belirten esnaflar kış aylarında çektikleri zorlukları ise hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, sözde onarılacak denilen binanın şimdi ise çürümeye terk edildiğini ifade ettiler.
Bu konuda belediye yetkilileri henüz bir açıklama yapmazken, üniversitenin ise bir ay içinde binayı yeniden onarımdan geçireceği bildirildi.