Malatya'da Yıldız Basketbol İl Şampiyonları Belli Oldu

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yıldızlar Basketbol İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

İnönü Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakalarda; kızlarda Konak İlköğretim Okulu, erkeklerde ise, Özel Malatya TED Koleji şampiyon olarak, Malatya'yı 1 Mart tarihinde Mersin'de yapılacak olan grup müsabakalarında temsil etme hakkı kazandı.
Yıldız Kızlar da final müsabakasında Konak İlköğretim Okulu ile Atatürk İlköğretim Okulu karşı karşıya geldi. Konak İlköğretim Okulu müsabakayı 56 - 22 kazandı. Müsabakanın birinci peridoyu 15 - 7, ikinci periyodu 20 - 4, üçüncü periyodu 12 - 2, dördüncü periyodu ise 9 - 9 sona erdi.
Müsabaka sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Konak İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Kısak, takımının iyi mücadele ettiğini, gruplarda da Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Takım kaptanı Sena Erdoğan ise, zorlu müsabakalar oynadıklarını belirterek, "Gerçekten zor mücadeleler oynadık. Ama biz iyi çalışmıştık, kazanmasını da bildik. Bundan sonrada gruplarda elimizden geleni yapacağız" dedi.
Erkeklerde ise Özel Malatya TED Koleji şampiyon olurken; takımın antrenörü Hakan Alagöz, okul yönetimine kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, "İyi hazırlandık. Şampiyonluğu hak ettiğimize inanıyorum. Şimdi önümüzde grup müsabakaları var. Orada Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.
Takım kaptanı Seçkin Kaya da, mutlu olduklarını ifade ederek, gruplarda da başarılı olmak istediklerini söyledi.