Kültür Elçileri Milas Müzesini Gezdi

Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik grup Milas'ın Kültür Elçisi olma yolunda ilerliyor

Kültür Elçileri Milas Müzesini Gezdi
Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik grup Milas'ın Kültür Elçisi olma yolunda ilerliyor. Öğrenciler, bu kapsamda Milas Müzesi'ni ziyaret ederek oradaki eserlerle ilgili bilgi edindi.
2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen "Kültür Elçileri" eğitim programı, Milas Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (ÇEKÜL) ortaklığı, Milas Kaymakamlığı ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü desteğiyle 25-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.
Eğitim programı kapsamında, Sakarya İlköğretim Okulu'nun 22 öğrencisinden oluşan Milas Kültür Elçileri dün Milas Müzesi'ni gezdi.
Öğrencilere hoşgeldiniz konuşması yapan Milas Müze Müdürü Erol Özen, müzede bulunan tarihi eserler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Müze gezisinde öğrencilere; ÇEKÜL Milas Temsilcisi Fatih Abban, Milas Belediyesi Arkeologu Ernur Öztekin ve diğer görevliler eşlik etti.
ÇEKÜL Milas Temsilcisi Fatih Abban, amaçlarının Milas'ın tanıtımını sağlamak olduğunu belirterek bu elçilerin sayısının önümüzdeki zaman içinde arttırılacağını ifade etti. Abban, bu öğrencilerin Milas Kültür Elçisi olacağını ve çeşitli etkinliklere katılacaklarını söyledi.
Milas Kültür Elçileri, Herakleia (Kapıkırı) İasos'u gibi tarihi yerleri gezdi ve ilçenin kentsel yaşam, yemek kültürü ve mimari yapı hakkında bilgi edindiler.
KÜLTÜREL SÜREKLİLİĞİN SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR
ÇEKÜL Vakfı, 2003 yılında "Kentler Çocuklarındır Kültürel Miras Eğitim Programı"nı başlatmıştı. Eğitim programının temel hedeflerinden yola çıkarak iki yıl önce ETİ Şirketler Grubu'nun kurumsal desteğiyle "Kültür Elçileri Projesi" oluşturuldu. 25 kentte yapılan eğitimler sonunda 750 çocuk kentlerinin "Kültür Elçisi" oldu. Taraklı, İzmir, Milas, Ürgüp, Kırşehir, Divriği, Elazığ, Çorum, Yozgat, Kilis, Kemah, Karadeniz Ereğli, Burdur, Nevşehir, Samsun, Eskişehir ve Hatay kentlerinde yeni ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişecek.
Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.
Milas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Milas Sakarya İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 22 öğrenci, Milas'ın Kültür Elçisi olacak.
Sertifika töreni ise 27 Şubat'ta saat 17.30'da Hacı Ali Ağa Konağı'nda düzenlenecek. Kültür Elçisi sertifikası alacak olan öğrenciler, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergileyecek.
Milas Kültür Elçileri, eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak.