Başkan Cengiz, Halk Oyunlarının Başarılı Ekibini Ödüllendirdi

Erzurum'da yapılan okullar arası halk oyunları yarışmalarında birinci olan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ekibi Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'i ziyaret ettiler.

Başkan Cengiz, Halk Oyunlarının Başarılı Ekibini Ödüllendirdi
Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel halk oyunları yarışmalarında Aziziye Fatih Sultan Mehmet ilköğretim Okulu, yıldızlar ve gençler ekibi otantik dalda birincilik elde ederek büyük başarıya imza attılar. Şampiyon ekip, okul Müdürü Sebahattin Tazegül ile birlikte Başkan Fatih Cengiz'i makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, halk oyunları ekibini başarılarından dolayı kutlayarak, "Halk oyunları bizim kültürümüzün önemli bir parçası. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal aktivitelerde görev almaları, kültürümüzün önemli değerlerinden olan halk oyunlarında başarı göstermeleri bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu kültürün yaşatılması noktasında gösterilen çaba ve elde edilen başarı her türlü takdire şayandır. Belediye olarak ilimizin kültürel değerlerinin yaşatılması noktasında üzerimize düşeni yaptığımız gibi, emek vererek, özverili bir şekilde değerlerimizin yaşatılması sağlayan herkese de elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz. İl birinciliği yarışmalarında ilçemizde eğitim-öğretim hizmeti sunan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencilerimizin hem gençlerde, hem de yıldızlarda birincilik elde etmeleri göğsümüzü kabartmıştır. Başarıda emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri hemşehrilerimiz adına kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi.
BİRİNCİLİK SÖZÜ
Okul Müdürü Sebahattin Tazegül ise, "Başarı sadece bizim değil, İlçe Kaymakamlığı'nın, Belediye Başkanlığı'nın ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortak eseridir." ifadeleriyle Başkan Cengiz'e teşekkür etti. Öğrencilerin 27 Mart'ta Erzincan'da yapılacak bölge birinciliği müsabakalarına katılacaklarını kaydeden Tazegül, amaçlarının bölge birinciliğini de elde ederek Türkiye şampiyonasında Erzurum'u başarıyla temsil etmek olduğunu ifade etti.
Başkan Cengiz, şampiyon ekibi altınla ödüllendirerek, önce bölge birinciliğinde, ardından da Türkiye şampiyonasında başarı sözü aldı.