Ak Partili Kadınlar Başbakanın Doğum Gününü Unutmadı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın57

Ak Partili Kadınlar Başbakanın Doğum Gününü Unutmadı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın57. doğum yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. AK Parti Erzurum Kadın Kolları üyeleri, parti il binasında doğum günü kutlama programı düzenlediler. Üzerinde Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu doğum günü pastasını kesen AK Partili hanımlar, "Erzurum seninle gurur duyuyor" ifadeleri ile tezahüratta bulundular.
BAŞBAKANIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
AK Parti il Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Reyhan Dağyıkan, başbakanın 57. doğum gününü kutlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kadınlara önem veren bir siyasi partide görev yapmanın ayrıcalığını yaşadıklarını kaydetti.
Kadın haklarını önemseyen AK partide siyaset yapmanın ayrıcalığına değinen Dağyıkan, "İktidar görevini yürüttüğü süre içinde kadın-erkek eşitliği, kadının insan haklarının korunması, kadının birey kimliğinin güçlendirilmesi gibi konularda önemli yasal değişikliklere de imza attı. Türkiye'nin yıllardır kanayan bir yarası olan ve binlerce kadınımızın hayatına mal olan aile içi şiddet ve töre cinayetlerinin sona erdirilmesi için önemli adımlar atıldı. Kadına yönelik şiddetin ve töre cinayetlerinin önlenmesine yönelik olarak en köklü değişiklikler Yeni Türk Ceza Kanunu ile yapıldı. Aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla Ailenin Korunmasına Dair Kanun çıkarıldı. İnsan Haklarının en ağır biçimi olan kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla 2004'ten bu yana Kadına Yönelik Şiddete Son Ulusal Kampanyası, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle sürdürülmeye devam ediliyor. Haydi Kızlar Okula Kampanyası sonucunda kız çocukları eğitim imkanına kavuşturuldu. Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını yaygınlaştırmak, iş bulabilmelerine yönelik eğitim, bilgi ve teknolojiye ulaşmalarını sağlamak ve kadın istihdamını artırmak amacıyla gerek ilgili kamu kuruluşları gerekse meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen çeşitli projeler ve çalışmalar desteklendi. Kadınların bilgi, beceri, eğitim, inisiyatif gücü gibi niteliklerini arttırabilmeleri amacıyla önemli projeler hayata geçirilirken, düzenlenen kurslarla kadınların ekonomik gücünü kazanmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Tüm bunlardan dolayı başbakanımıza minnettarız.daha nice yıllar diliyoruz" dedi.
Hep birlikte doğum günü pastasını kesen AK Partili hanımlar, "İyi ki doğdunuz sayın başbakanımız, Erzurum sizinle gurur duyuyor" ifadeleri ile tezahüratta bulundular.
Pastayı keserek parti müzikleriyle eğlenen hanımlar, Başbakanın çalışmalarıyla kadın haklarında önemli gelişmeler sağlandığını ifade ettiler.