İzmir, kruvaziyer gemilerle gelen turistleri Kuş Cenneti'ne götürecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti'ndeki üreme alanlarının genişletilmesi için SİT Kurulu'ndan bekledikleri onayın çıktığını

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti'ndeki üreme alanlarının genişletilmesi için SİT Kurulu'ndan bekledikleri onayın çıktığını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, 22 kilometrelik yolu doğal malzemeyle yenileyerek kruvaziyerle gelen turistleri bölgeye çekmeyi hedeflerini bildirdi.

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, flamingoların yuvalanarak ürediği, ama çeşitli etkenler ile küçülerek yetersiz hale gelen doğal yumurtlama adasının genişletilmesi ve Kuş Cenneti'nde kural dışı olarak yapılan balıkçı barınaklarının taşınması için SİT Kurulu'ndan bekledikleri iznin çıktığını açıkladı. Birliğin Meclis toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti'ndeki 22 kilometrelik mevcut yolun doğal malzeme ile iyileştirilerek kullanılır hale getirilmesi için Çevre İl Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuru ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden "uygundur" görüşü çıktığı ve projenin SİT Kurulu'na sunulacağını da kaydetti.

İzmir Kuş Cenneti'nde yapılacak işlerin hepsinin kurul kararına ve bakanlığın iznine tabii olduğunu ve bunların da gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Flamingolar için ada genişletilecek, kural dışı balıkçı barınaklarının hepsi yıkılarak taşınacak. Kayıtlı olan balıkçı barınakları da 3 yerde konuşlandırılacak. Orayı mutlaka disiplin altına alacağız. Zaten güvenli koruma çalışmaları yapılıyor. Kuş Cenneti'nin atıl kalan bir bölgesine daha tatlı su vererek üremeyi arttırmaya ve zenginleştirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kuş Cenneti Birliği, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Orman Bakanlığı, kamu kuruluşları ve İzmir Valiliği olarak hep birlikte bölgeyi koruyup geliştirmeye, doğal yaşamı canlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu, Kuş Cenneti'nin büyük bir alanı kapsadığını, geziler için yol problemi olduğunu vurguladı. Kocaoğlu, "Bunun izni çıkar çıkmaz da hızlı bir şekilde doğal ortama uygun bir yol yaparak bölgeyi turizmden daha fazla yararlanır hale getirmek istiyoruz. Elektrikli aküyle çalışan 15-16 kişilik bir araçla ziyaretçilerimizi Kuş Cenneti'nin sonuna kadar gezdirmeyi hedefliyoruz. Zaten sadece gözlem evine gidip de 'Kuş Cenneti'ni gördüm' denilemez. Bu 22 kilometrelik yolculuğu yapmadıktan sonra Kuş Cenneti'ni gezmiş olamazsınız. Biz bu yolu yaptıktan sonra kruvaziyer limanından gelen turistleri de bölgeye çekmek istiyoruz. Sabırla bu hedef için çalışacağız." dedi.