Davulcuoğlu: Türkiye'nin artan itibarı iyi değerlendirilmeli

Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye'ni

Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye'nin artan itibarının iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Davulcuoğlu, "Bu fırsatı kaçırmak gelecek nesillere ihanet olur." dedi.

İşadamı Ramazan Davulcuoğlu, Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'na (DASİDEF) bağlı Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan ekonomik gelişmelere değinen işadamı Davulcuoğlu, Türkiye'nin ihracat pazarında artan payının iyi okunmasını önerdi. Mobilya mağazacılığından geldiklerini kaydeden Davulcuoğlu, mağazacıyken yurt dışındaki gelişmeleri takip edip Türkiye'de uyguladıklarını söyledi. Bu kapsamda modüler mobilya yatırımını Türkiye'ye ilk yapan firmalardan olduklarını belirten Davulcuoğlu, şu an 60 ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı.

Her yıl Türkiye genelinde 650 bin kişinin evlendiğine dikkat çeken Davulcuoğlu, mobilya alanında ciddi bir pazar olduğuna değindi. Bir işin nasıl yapıldığı ve idare edildiğinin önemli olduğunu anlatan Davulcuoğlu, Türkiye'nin dünya genelindeki artan itibarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Davulcuoğlu, "Biri işi yapmak kadar hızlı ve zamanında yapmak da önemlidir. Yeni dönemi iyi okumak gerekir. Kasaba tüccarlığı yaparak ayakta kalmak zor. Gelişmeleri takip etmeliyiz. Çevre ülkelerde Türkiye'nin giderek artan bir itibarı var. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bazı ülkelerde mağaza açmaya yetişemiyoruz bu sadece bizim başarımız değil Türkiye'nin çevre ülkelerde artan itibarının sonucudur. Hem çevre ülkelere yatırım yaparak oradaki istihdama katkıda bulunmak hem de ticari manada bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Bu fırsatı kaçırmak, gelecek nesillere ihanet etmek demektir." dedi.