Zirvedeki Konyalı sanayiciler ödüllendirildi

İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen Türkiye'nin ilk bin büyük sanayi kuruluşu arasında bulunan Konyalı firmalar ve Konya Sanayi Odası(KSO)'nda

İstanbul Sanayi Odası tarafından belirlenen Türkiye'nin ilk bin büyük sanayi kuruluşu arasında bulunan Konyalı firmalar ve Konya Sanayi Odası(KSO)'nda 35 yılını dolduran üyeler ödüllendirildi.

Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, geçen yıl 32 firmanın yer aldığı listeye bu yıl 34 firmanın girdiğini belirtti. KSO'nun küresel düşünen ve Konyalı sanayicileri uluslararası arenada temsil eden bir kuruluş olduğunu dile getiren Büyükhelvacıgil, ''Konya, Türkiye'nin küresel vizyonuna ve 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefine katkıda bulunmak için tüm gücüyle çalışmaktadır.'' dedi.

Konya'da 32 bin KOBİ ile 165 ülkeye ihracat yaptıklarını bildiren Büyükhelvacıgil, Konyalı sanayicilerin AB, Ortadoğu ve Afrika'nın yanı sıra insanların haritada yerini bulmakta bile zorlanacağı Burkina Faso, Oman, Brunei, Eritre, Maritus, Trinidad ve Angola gibi pek çok ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türkiye'nin ilk bilim merkezinin Konya'ya yapıldığını ifade eden Büyükhelvacıgil, bilim merkezinin Konya'nın büyümesine ivme kazandıracağını anlattı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de Konyalı müteşebbisleri ve sanayicileri kutladı. Dünyanın geleceğinde tarımsal üretimin çok önemli olduğunu vurgulayan Eker, tarımsal üretim potansiyellerinin esasını teşkil eden bio-çeşitlilik bakımdan Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden çok zengin olduğunu söyledi.

Bakan Eker, şu bilgileri verdi: ''Bütün Avrupa Birliği ülkelerinde 2 bin 400 endemik bitki türü var. Türkiye'de bizim kayıt altına aldığımız endemik bitki türü sayısı ise 3 bin 900. Bu şu demektir. Dünyanın geleceğinde gıda güvenliğini tedarik ve temin etmek bakımından Türkiye'nin sağlayacağı katkı çok büyük. AB'nin bugün müzakere sürecini açtığımız gıda ile ilgili başlıkta biz, Avrupa'nın sınırlarını Ardahan, Hakkâri, Van, Mardin ve Hatay sınırlarına taşıdık. Yani hijyen, sağlık, gıda, birtakım bitki ve hayvan hastalıkları yönüyle Avrupa Birliği'nin sınırını buralara taşıdık. Bu faslı biz müzakereye açtık.''