Yüksekova Belediye Başkanı Yetişkin'in tutuklanacağı kararı gerginliğe yol açtı

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in tutuklanması yönündeki kararı protesto eden bir grup şehirde olay çıkardı. Cengiz Topel Caddesi'nde topla

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin'in tutuklanması yönündeki kararı protesto eden bir grup şehirde olay çıkardı. Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan grup Şemdinli yolunu trafiğe kapattı. Çıkan olaylardan dolayı esnaflar kepenklerini kapattı.

7 Aralık 2010 günü daha önce kesinleşen cezası nedeniyle cezaevine girecek olan Belediye Başkanı Ruken Yetişkin için düzenlenen basın açıklamasının ardından gerginlik çıktı. İstanbul'da 16 Mayıs 2004 tarihinde, 'Gençlik Şöleni' adıyla düzenlenen etkinlikte, 'örgüt propagandası' yaptığı iddiasıyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve 7 Aralık günü cezaevine girecek olan Yüksekova Belediye Başkanı Yetişkin'e verilen hapis cezasını protesto etmek amacıyla BDP İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından BDP'liler ve Başkan Yetişkin'in tüm uyarılarına rağmen dağılmayan bir grup gösterici Cengiz Topel Caddesi üzerin yola barikat kurup ateş yaktı. Güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. BDP'lilerin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba polis basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler Cezaevi kavşağında tekrar bir araya gelerek burada barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. Göstericilerle polis arasındaki çatışma burada devam etti. Çıkan olaylar nedeniyle esnaflar iş yerlerini kapattı. İlçedeki gerginlik sürüyor.