Van'da Polisin 'Dur' İhtarına Silahla Karşılık Veren 2 Kişi Kısa Sürede Yakalandı

Van'da dün gece polisin ''dur'' ihtarına silahla karşılık verip kaçmaya çalışan 2 kişi, kısa süreli bir kovalamaca sonrası yakalandı.

Van'da Polisin 'Dur' İhtarına Silahla Karşılık Veren 2 Kişi Kısa Sürede Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, dün gece geç saatlerde Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı önünde F.Ö. yönetimindeki 65 AR 816 plakalı otomobilden şüphelenen polis, sürücüye ''dur'' ihtarında bulundu. Polis ekiplerini gören F.Ö.'nün hızla kaçmaya başlamasıyla yaşanan kovalamaca sırasında, otomobilin içinden havaya 2-3 el ateş edildi. Araç gecenin karanlığından faydalanıp izini kaybettirdi.
Kısa sürede olay yerine sevk edilen Terörle Mücadele, Özel Harekat, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgeyi çembere alması üzerine, otomobil Selimbey Mahallesi Eski Erzurum Caddesi Sümbül Çıkmaz Sokak'ta bir inşaatın önünde terk edilmiş halde bulundu. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları otomobilde yaptıkları kontrolde olumsuz bir duruma rastlamazken, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri de parmak izi çalışması yaptı. Polis, kaçan şahısları aradığı sırada aynı sokakta
saklanmaya çalışan F.Ö.'yü yakalayarak gözaltına aldı. F.Ö., sivil ekiplere sarhoş olduğunu ve kesinleşmiş hapis cezasından dolayı korkudan kaçtığını, kaçarken de kimseye ateş açmadıklarını söyledi. Kaçan diğer kişinin kimlik bilgilerine ulaşan ekipler, N.A.'yı da aracın bulunduğu yerden iki sokak ötede bir bahçede yakaladı.
Gözaltına alınan F.Ö. ve N.A. sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, aracın detaylı aramasının yapılabilmesi için kademeye çekileceği belirtildi. Şahısların polisten kaçarken başka bir araca çarptıkları öğrenilirken, ateş ettikleri ekip otosunun ise isabet almadığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.