Ulusal Birlik Partisi kurultayında oy verme işlemi devam ediyor

KKTC'de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) 18. Olağan Kurultayında oy verme işlemi devam ediyor. Genel başkanlık için üç adayın yarıştığı kur

KKTC'de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) 18. Olağan Kurultayında oy verme işlemi devam ediyor. Genel başkanlık için üç adayın yarıştığı kurultay, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda saat 11.50'de başladı. Kurultaya, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katıldı.

Genel Başkan", "Parti Meclisi", "Yüksek Disiplin Kurulu" ve "Merkez Denetçiler"in belirleneceği kurultayda genel başkanlık için Genel Başkan ve Başbakan İrsen Küçük, Sağlık Bakanı ve Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ile Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy yarışıyor.

KURULTAYDA SES KİRLİLİĞİ

UBP 18. Olağan Kurultayı'nın açılışına, Türkiye'den AK Parti Milletvekilleri Salih Kapusuz ve Fuat Bol, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Oyan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya Akgönenç; KKTC'den ise CTP Lefkoşa Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu ve İskele Bağımsız Milletvekili Ejder Aslanbaba katılıyor.

Bu arada adayların taraftarlarını ellerinde bulunan kornalar, ses kirliliğine neden oldu.