Ulusal Birlik Partisi, genel başkanını seçmek için sandık başında

KKTC Ulusal Birlik Partisi'nin 18. olağan kurultayı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda başladı. İlk konuşmayı yapan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen K

KKTC Ulusal Birlik Partisi'nin 18. olağan kurultayı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda başladı. İlk konuşmayı yapan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, birlik ve istikrar mesajı verdi. Küçük'ün ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Eroğlu da birlik ve bütünlük içerisinde olunması gerektiğini kaydetti ve müzakere sürecinde destek istedi. Genel Başkan adayı Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, seçilmesi durumunda Genel Başkanlık süresini iki döneme indireceğini belirtti. Kaşif yaptığı konuşmada Türkiye'de değişen siyasi yapı ile Anavatan'ın atılım yaptığını vurguladı.

UBP başkanlığına yeniden aday olan İrsen Küçük, "Milletin hizmetinde olduğumuzu asla unutmayacağız. Halka hizmet, hakka hizmettir. Duygularımızla hareket etmemeliyiz. UBP öyle değerli kadrolara sahiptir ki 3-5 değil 25 aday çıkarabilir. Herkes bu makama layıktır. Çünkü onlar UBP'nin tüm kademelerinde başarıyla yer almışlardır. Hepsini saygıyla selamlarım." ifadelerini kullandı.

Kurultaydaki konuşmasında, Kıbrıs sorununa da değinen İrsen Küçük, Kıbrıs konusunun can meselesi olduğunu vurgulayarak, bugüne dek hata yapmadıkları Kıbrıs konusunda bundan sonra da hata yapmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın görüşme sürecinde izlediği tutuma desteklerinin tam olduğunu vurgulayan İrsen Küçük, "Kıbrıs'ta var olan gerçekler temelinde bir çözüm antlaşmasına varız ama 1974 öncesine dönüş anlamına gelecek bir dayatmaya asla onay vermeyeceğiz." dedi. İrsen Küçük, Ocakta Cenevre'de yapılacak görüşmeye kadar Rum tarafının olumlu yaklaşım sergilemesini diledi. Kıbrıs sorununun ilanihaye böyle gitmemesi gerektiğini belirten Başbakan Küçük, Rum tarafının uzlaşmazlığına rağmen hala Kıbrıs Türk tarafının cezalandırılmasına tahammüllerinin kalmadığını söyledi.

Genel Başkan adaylarından Gazimağusa milletvekili ve Sağlık Bakanı olan Ahmet Kaşif ise ülkenin ilerlemesi için değişim gerektiğine vurgu yaptı. Genel Başkan olması halinde başkanlık süresini iki dönemle kısıtlayacağını vurgulayan Kaşif, bu şekilde başkanların daha verimli çalışacağını iddia etti. Değişim ile gelişmenin de birlikte geleceğine vurgu yapan Kaşif, Türkiye'de yaşanan siyasi değişikliğin ardından Anavatan'ın her alanda atılım yaptığına vurgu yaptı. Avrupa Birliği'ne girmek için uğraşan Türkiye'nin AB'ye kredi verebilecek seviyeye geldiğine dikkat çeken Kaşif, başarının altında değişimin yattığına dikkat çekti.