Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: 'Özürlüler Bakanlığı Kurulmalı'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Özürlüler Bakanlığı kurulmalı" dedi.

Şişli Belediyesi tarafından, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in yanı sıra çok sayıda tanımış ismin de katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuşmasında, özürlü vatandaşlara her zaman sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Özürlülerin sorunları ile yakından ilgilenilmesi gerektiğini belirten Sarıgül, "Bu noktada özürlüler bakanlığının kurulması ve faaliyete geçirilmesi önemli. Ben her zaman özürlü vatandaşlarımızın gözü, kulağı
olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Organizasyona katılan vatandaşlara da seslenen Mustafa Sarıgül, 3 saniyeliğine de olsa gözlerini kapatarak, kendilerini engelli insanların yerine koymaları ve onların sorunlarına yardımcı olmaları çağırısında bulundu.
İbrahim Tatlıses de, özürlülere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, "Onlar da bizim insanımız. Özürlülere sahip çıkmalıyız. Onlar da hayatın içinde. Biz özürlülerimizi seviyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İbrahim Tatlıses ve Mustafa Sarıgül özürlülere plaket verdi. Plaket töreninin ardından özürlü çocukların sunduğu semazen gösterisi büyük ilgi gördü.