Rektörler, Başbakan Erdoğan ile buluşmadan memnun ayrıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya gelen rektörler, toplantıdan memnun ayrıldı. Toplantıda genellikle üniver

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya gelen rektörler, toplantıdan memnun ayrıldı. Toplantıda genellikle üniversitelerin sorunlarını dile getirdiklerini belirten rektörler, sorunlara Başbakan Erdoğan'ın yaklaşımından memnun kaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde gerçekleştirdiği buluşma sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından rektörler basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mersin Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, toplantının çok faydalı geçtiğini belirtti. Rektörlerin yarısından fazlasının söz aldığını anlatan Kuru, bu yüzden uzun sürdü. Başbakan Erdoğan'ın tüm rektörlerin sorularını ayrı ayrı yanıtladığını anlatan Kuru, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve üyeleri ve bakanların da sorunları özel çözümler getirdiklerini dile getirdi.

Basın mensuplarının "YÖK görüşmede gündeme geldi mi?" şeklindeki soru üzerine Kuru, türban ve YÖK'ün yeniden yapılandırılması gibi siyasi konuların değil, daha teknik olan ihtiyaç ve sorunların ele alındığını belirtti.

Toplantının son derec olumlu ve başarılı geçtiğini dile getiren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ise, ''Gerçekten bütün üniversitelerin beraber ve birlikte hareket etme fikri, Başbakan'ın isteği doğrultusunda ve bütünleşen bir şekilde kendini ortaya koymuştur'' dedi.

Üniversitelerin önümüzdeki yıllarda çok başka dinamikleri hayata geçireceklerine inandığını vurgulayan Karayağız, eğitim kurumlarının çok olumlu noktalara varacağını söyledi. Toplantıda ülke sorunlarını yanı sıra üniversitelerin potansiyel sorunlarının da masaya yatırıldığını belirten Karayağız, görüşmelerde çözüm yollarının da ortaya konduğunu anlattı.

Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy, toplantıda 40'dan fazla rektörün söz aldığını ve genellikle üniversite sorunlarının konuşulduğunu ifade etti. Başbakan ve Bakanların sorunların tamamını not aldığını vurgulayan Gürsoy, başörtüsü sorununun toplantıda gündeme gelmediğini sözlerine ekledi.