Osman Pamukoğlu: Hükumet ekilmeyen arazilere destekleme yaparak tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi

Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ülkede tarım ve hayvancılık desteklemelerinin ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerine göre çok

Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ülkede tarım ve hayvancılık desteklemelerinin ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerine göre çok düşük olduğunu belirtti.

Genel seçimler öncesi parti teşkilatlarını ziyaret eden Osman Pamuklu, Antalya'nın Alanya ilçesinde sonra Manavgat'a geldi. Manavgat Şoförler Odası(MŞO) konferans salonunda partililere hitap eden Pamukoğlu, 30 yıl önce dünyaya et, süt ve süt mamülleri üreten Türkiye'nin Kurban Bayramı'nda bile kurbanlıklarını dışarıdan alma duruma düştüğünü belirtti. Konuşmasının büyük bir bölümü tarım ve hayvancılığa ayıran Pamukoğlu, halkın büyük çoğunluğunun HEPAR iktidarında eşkıyanın sağda, çetelerinden şehir merkezlerinde çok iyi bildiğini kaydetti. Pamukoğlu, AK Parti iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikalarıyla 8 yıl içinde tarım ve hayvancılığını bitirme noktasına getirdiğini iddia etti. Pamukoğlu, "Halkımızın en önemli sorunu geçim. Bundan sonra siyasi partilerin iktidara gelmesini ekonomi programları belirleyecektir. Onun için parti programıza ilk önce ekonomiyi aldık. İnsanların karşı doymuyorsa yarınlarında endişe duyar. HEPAR iktidarında tarım ve hayvancılığa özel önem vereceğiz. Tarım ve hayvancılık insan beslenmesi ve barınmasında en önemli unsur. Onun için çocuklarımızın beslenmesi çok önemli. Özellikle 0-6 ile 6-12 yaş beslenmes dönemine dikkat edilmedi. Askeri tecrübelerimle gördüm ki bu yaşta iyi beslenmen çocuklar 30 yaşından itibaren vücut direncide çökme oluyor. " diye konuştu.

Türkiye'de köylerde ve kırsal kesimde tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin Avrupa'daki çiftçilerle eşit imkanlarla yarışmadığını öne süren Pamukoğlu, Almanya, Fransa ve Hollanda'da yıllık ortalamaya göre büyükbaş hayvan desteğinin günlük 3 Euro olduğunu söyledi. Pamukoğlu, Japonya'da ise bu rakamın 7 dolar olduğunu ifade etti. Özelleştirmeyle birlikte başta limanlar ve bankaların yabancıların eline geçtiğini savunan Pamukoğlu, bankaları, limanları ve iletişimi yabancıların elinde olan bir ülkenin tam anlamda bağımsız olamayacağını kaydetti. Pamukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin geleceği tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine bağlı. Ülke topraklarının verimliliği ülkemizde hayvancılık ve her türlü tarım yapıma elverişli. İnsanlar doğdukları yerde doyarsa insan başka bir yere göç etme ihtiyacı duymaz. HEPAR iktidarında tarım ve hayvancılığı yaygınlaştırarak yeni istihdam alanları oluşturacağız. Tarım ve hayvancılık desteklemelerini Avrupa ülkeleri düzeyine çekeceğiz. Hükümet, Doğruda Gelir Desteklemeri(DGD)'yle ekilmeyen araziler boş yere para verdi. Bizim iktidarımızda ise çiftçinin ürettiği ürüne para vereceğiz. Hükümet ekimeyen tarlalara para vererek milli kaynakları israf etti. ABD ve Avrupa Birliği(AB) istedi diye bazı ürünlerin yetiştirilmesine konan kotaları tek tek kaldıracağız. Allah aşkına tütüne, şekerpancarına ve fındığa kota korsan insanlar geçimini nasıl sağlayacak?. Allah aşkına hiç şekere kota konur mu? Hükumet ABD ve AB istedi diye koyuyor."

Pamukoğlu, 2011 genel seçimlerine 60'den 17'sinin gireceğini bunlarda birinin de HEPAR olduğunu belirtti.

Pamukoğlu, bir gazetecinin yayınlanan Wikileaks belegeleriyle ise bunun adının 'biyoğrafik istihbarat' olduğunu söyledi. Biyoğrafik istihbaratta görev yapan diplomatların ülkeyi yöneten kadrolarla ilgili tek tek kişiye özel notları olduğunu belirten Pamukoğlu, bunların hangi konularda zaafları olduğunu rapor haline getirerek ülkelerine gönderdiğini ifade etti. ABD'nin yayınlanan belgelerle ilgili her hangi bir yalanlama yapmadığına dikkat çeken Pamukoğlu, onların derdinin ise bunun Londra, Paris, Riyad, Şam, Kahire ve Berlin'den nasıl çalındığı araştırma gayreti olduğunu kaydetti.

Pamukoğlu, konferansın sonunda basımı yapılan kitaplarını imzaladı.