Orient Sirki Gelibolu'da

Balkan sirkinin en önemli temsilcilerinden biri olan Orient Sirki, Trakya bölgesinde gösteriler yapmak üzere Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldi.

Orient Sirki Gelibolu'da
Trakya'nın tüm il ve ilçelerinde gösteriler yapan Orient Sirki Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde belediyenin kültür ve sanat etkinliği olarak kaplarını 3 gün boyunca halka açtı. Gelibolu Sahil Park'ında kurulan ısıtmalı sirk çadırında dev piton yılanları, atlı akrobasi, Midilliler, ateş şovlar, ip cambazları, hollohop göstersi, trapezciler, palyoçolar, iguanalar, bıçak ve kılıç şovlardan oluşan birbirinden heyecanlı gösteriler izleyicileri daha ilk geceden büyüledi. Etkinliğin 15 dakikalık arasında ise izleyiciler sirk hayvanları ile bir ücret karşılığında fotoğraf çektirip, çocuklarını Midilli atlarına bindirme imkanı buldu.
Türkiye'de 5 yıldır sirk organizasyonu yapan Türkiye'nin ilk kadın sirk organizatörü olan Sümer Dinçer, Orient Sirki'nin klasik sirk gösterileri ile süslenmiş adete küçük bir hayvanat bahçesi olduğunu belirterek, "Sirk sanatları maharetlerin sergilendiği sanat dalları. Bu nedenle eğitim açısından son derece önemli ve gerekli bir sanat. Burada çocuklar çalışıldığı takdirde imkansız diye bir şeyin olmadığını görüyor. Eğitimin sadece insanlar için olmadığını ve eğitimin bir Midilli ile köpeği dahi dost kıldığını çıplak gözlerle görüyor" dedi.