Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) kuruldu

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) faaliyetlerine başladı. Derneğin açılışına Niksar Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Bel

Tokat'ın Niksar ilçesinde Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) faaliyetlerine başladı. Derneğin açılışına Niksar Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, NİKBED Başkanı Selahattin Kalebaş, Dünya Engelliler Genel Merkezi temsilcileri, engelliler ve vatandaş katıldı.

NİKBED Başkanı Kalebaş açılışa katılanlara dernekle ilgili bilgiler verdi. Derneğin yedisi kurucu, toplam yetmiş üyesi bulunduğunu belirten Kalebaş, "Amacımız Niksar ve çevresinde yaşamakta olan engelli kişileri bir çatı altında toplamak, karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarını çözmelerinde yardımcı olmaya çalışacaktır. Bu konuda diğer vatandaşlarımızında bizlere ellerinden gelen yardımı esirgemeyeceklerini ümit ediyoruz." dedi.

Törende Dünay Engelliler Genel Merkezi temsilcilerinin getirdikleri 10 adet tekerlekli sandalye de özürlü dernek üyelerine dağıtıldı.