Kahveye Giren Kamyondan Canlarını Son Anda Kurtardılar

Tokat'ta freni patlayan taş yüklü kamyondan canlarını son anda kurtaranlar korku dolu anlar yaşadıklarını söylediler.

Kent merkezi Çay Mahallesi'nden yokuş aşağı inen Atilla Esen idaresindeki 60 HE 380 taş yüklü kamyonun, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkarak kahvehaneye girmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralanmıştı. Akşam saatlerinde meydana gelen kaza sırasında canını son anda kurtaran vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları anlattılar. Simit fırınında tezgahtarlık yapan Abdullah Deli, birkaç saniye ile hayatını kurtardığını kaydetti. Simit fırınının giriş kapısında olduğu sırada
çevredeki vatandaşların bağırması üzerine iş yerine doğru kaçtığını belirten Deli, "O anda bir patlama oldu. Kamyon trafoya çarpmış. Bir an kamyonu hiç görmedim. Baktığımda bir kadın bağırıyordu. Kahvede 2 masada oyun oynayanlar vardı. Kendimize geldiğimizde yaralılara müdahale ettik" dedi.
Market sahibi Duran Sansar ise kaza anında markette olduğunu belirterek, "Bir patlama oldu ve elektrikler kesildi. Toz bulutu yükseldi. Daha sonra kamyonun markete girdiğini anladık. Maddi zararımız var, ayrıca binada meydana gelen hasarı onarıyoruz" diye konuştu.
Kaza sonrasında hurdaya dönen kamyonu görmek isteyen vatandaşlar olay yerinde yoğunluk oluşturdular. Bu arada kamyonun 4 katlı bir apartmanın kolonuna çarparak hasar vermesi nedeni ile güçlendirme çalışması yapılmaya başlandığı bildirildi.
Kamyonun kahveye girmesi sonucu kahve sahibi Kamil Polat (55) kamyonun altında kalarak hayatını kaybederken, kahvede bulunan Ahmet Duran Özdermirsu (58) ise yoğun bakımda tedavisi devam ederken hayatını kaybetti.