'Kadınsız Siyaset Eksikliktir'

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Koçyiğit, "Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar için değil, bütün toplum için eksikliktir" dedi.

'Kadınsız Siyaset Eksikliktir'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Koçyiğit, Türk Kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 76.yılı sebebiyle bir açıklama yaptı. MHP İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamasında Koçyiğit, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında, 1926-134 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk İnkılapları'nın bir kısmı kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir" dedi.
Kadın hakları konusunda temel belge olan Medeni Yasa'nın 1926 yılında kabul edilmesi ile çağdaş toplum düzeyine geçildiğini ifade eden Koçyiğit, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal haklara kavuşturulduğunu, eşitlik ve ayrımcılığın son bulduğunu belirterek, "Fransa ve İtalya'da kadınlara 1946'da, İsviçre'de ise 1971'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmişti" diye konuştu.
Kadına verilen değerler konusunda cumhuriyete minnettar olduklarını söyleyen Koçyiğit, Türkiye'nin demokrasi sınavında kalkınma yarışında Türk Kadınının eli olduğunun altını çizerek, "Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar için değil, bütün toplum için eksikliktir. Hem de büyük bir adaletsizlik ve haksızlıktır" dedi.
Koçyiğit, MHP Kadın Kolları olarak kadınların seçme ve seçilme haklarını kullanmak amacıyla, partilerinde siyaset yapmaya davet ederek açıklamasına son verdi.