"İkinci el otomobil alırken çalıntı araç kurbanı olmayın"

Oto hırsızları çaldıkları araçları, sigorta şirketlerince internet yoluyla satışa çıkartılan ağır hasarlı araçların şase ve motor numaralarını kullana

Oto hırsızları çaldıkları araçları, sigorta şirketlerince internet yoluyla satışa çıkartılan ağır hasarlı araçların şase ve motor numaralarını kullanarak satıyor. Sakarya'da hasarlı araçların bilgileri uyarlanan 6 çalıntı otomobile el koyan polis, vatandaşları ikinci el otomobil alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İnternette satışa çıkartılan araçları yakın takibe alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, 6 çalıntı aracın şase ve motor numaralarının hasarlı araçlarla değiştirildiğini tespit etti. Yapılan araştırmada, oto hırsızlarının sigorta şirketlerince internet yoluyla satışa çıkartılan ağır hasarlı araçları satın alarak bu araçların şase ve motor numaralarını çalınan aynı marka ve modeldeki araca uyarladıkları belirtildi. Çalıntı oldukları belirlenen 6 araç, gerçek şase ve motor numaralarının belirlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Şase ve motor numaraları değiştirilen araçların çalıntı olup olmadıklarının anlaşılmasının güç olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, vatandaşlardan ikinci el otomobil alırken dikkatli olmalarını istedi.

Yetkililer, ikinci el otomobil almak isteyenlere şu uyarılarda bulundu: ""Araç satın alırken aracı mutlaka ruhsat sahibinden ya da güvendiğiniz kişiden satın alın. Aracı mutlaka yetkili servise gösterin. Aracın plakasını bilgilerini karşılaştırmak ve hacizli olup olmadığına bakmak için www.egm.gov.tr sitesinden,hasarını ise GSM operatörlerine kısa mesaj atarak (HASAR 5664 Plaka) öğrenin"