Faran Rehabilitasyon Merkezi'nden Dünya Engeliler Günü kutlaması

Faran Rehabilitasyon Merkezi, Birecik Belediye Kültür Salonu'nda Dünya Engeliler Günü kutlaması gerçekleştirdi. Kutlamaya Birecik Kaymakamı Oktay Erdo

Faran Rehabilitasyon Merkezi, Birecik Belediye Kültür Salonu'nda Dünya Engeliler Günü kutlaması gerçekleştirdi. Kutlamaya Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, okul müdürleri ile Birecik halkı ve engelli aileleri katıldı.

Faran Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri, sıra geceleri, palyaço gösterileri gibi oyunlarla halkın beğenisini topladı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zeynel Yetim, "Ülkemiz yetmiş üç milyon nüfusuyla varlıkta, darlıkta, iyi günde, zor günde, hastalıkta, sağlıkta bir büyük aile olarak bir ve beraber olmayı bünyesinde taşımaktadır." dedi. Kurum olarak ilçede ve çevre köylerinde yaşayan her bir engelli insanı kendileri kadar önemseyeceklerini belirten Yetim, "Engellilerin eğitiminin önemi bilinciyle, eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri sunmak hususunda kararlılık içinde olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Oktay Erdoğan ise, böyle bir ortamda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve engelli insanlara sürekli yardım eli uzatılması gerektiğini söyledi. Birecik Kaymakamlığı olarak engelliler için üzerimize düşen neyse yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Bu yıl SODES kapsamında engelliler adına bir projeleri olduklarını vurgulayan Yetim, proje ile 45 engelli öğrenciye güzel hizmetler vereceklerini sözlerine ekledi.