Eü İletişim Fakültesine Yeni Dekan

Eğilim belirleme seçiminde en yüksek oyu alarak Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından YÖK'e önerilen ve YÖK tarafından da onaylanan Prof. Dr. Müge Elden ve yardımcıları göreve başladı.

Eü İletişim Fakültesine Yeni Dekan
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel'in KKTC Lefke Üniversitesi'ne görevlendirilmesiyle yerine Prof. Dr. Müge Elden seçilerek atandı. Dekan Yardımcılıklarına Doç. Dr. Işıl Aktuğlu ve Doç. Dr. Nilay Başok Yurdakul getirildi. 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu'na göre, rektör tarafından belirlenen 3 isimin YÖK Genel Kurulunda oylanmasıyla seçilen öğretim üyesinin atanması gerekirken Ege Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr Candeğer Yılmaz isim belirleme yetkisini ilgili fakültenin öğretim üyelerine bırakıyor. İlk seçim öğretim üyelerince yapıldıktan sonra "Eğilim Belirleme Seçimi" sonuçları YÖK'e gönderiliyor. Burada yapılan ikinci seçimin sonunda Genel Kuruldan en yüksek oyu alan öğretim üyesi dekan olarak atanıyor.
MÜGE ELDEN KİMDİR?
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - TV Bölümünü bitirdi. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora yaptı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü'nde profesör olarak çalışan Elden'in reklamcılık alanında makale ve bildiri çalışmaları bulunuyor. Prof. Dr. Elden halen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanlığının yanı sıra Genel Reklamcılık Anabilim Dalı Başkanı olarak da görev yapıyor.
Eserleri: Reklamcılık, Kavramlar, Kararlar, Kurumlar (Füsun Kocabaş ile birlikte,1997), Reklam ve Yaratıcı Strateji (Füsun Kocabaş ile birlikte), Reklam ve Halkla İlişkilerde Hedef Kitle (Füsun Kocabaş ve Nilay Başok Yurdakul ile birlikte,1999), Marketing PR (Füsun Kocabaş ve Serra İnci Çelebi ile birlikte ), Reklam Yazarlığı,2003, Reklam ve Reklam Mevzuatı (Zakir Avşar ile birlikte), Şimdi Reklamlar (Özkan Ulukök ve Sinem Yeygel ile birlikte), Kurumsal Reklamın Anlattıkları (Sinem Yeygel ile birlikte), Reklam Çekicilikleri (Uğur Bakır ile birlikte).