Cenaze yıkama kursuna kadınlar yoğun ilgi gösteriyor

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile açılan cenaze yıkama kursu yoğun ilgi görüyor. Kursa çoğunlukla ba

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile açılan cenaze yıkama kursu yoğun ilgi görüyor. Kursa çoğunlukla bayanların başvurduğu belirtildi.

Yoğun talep üzerine kursu açtıklarını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Bahadır, "İlçe müftülüğümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz projeye özellikle bayanlardan yoğun talep vardı. Bunu ihtiyaç olarak bildiğimiz için öncelik verdik. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Bahadır, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir tarafından yürütülen kurs, yöremizdeki cenaze hizmetlerine yönelik önemli bir hizmeti ifa edebilecek eleman yetiştirme amacını güdüyor." dedi.

Eğitimlerin Merkez Kur'an Kursu'nda verildiğini belirten Bahadır, "İnsanlar yakınlarını son yolculuklarına en iyi şekilde uğurlamalarını sağlamak amacıyla, birçok açıdan işlerini kolaylaştıracağı düşünülen bilgilerin cenaze hizmetlerinde verimliliği arttıracağı ve işlerin daha sağlıklı ve süratli yürümesine katkı sağlayacaktır." açıklamasında bulundu.