Bitlis Valisi Yılmaz: Devlet dairelerinin tertip ve düzenine özen gösterilsin

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Kamu hizmetlerinde aksamalar olmasın. Özellikle dairelerin tertip ve düzenine özen gösterilsin. Memurların mesai saatl

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Kamu hizmetlerinde aksamalar olmasın. Özellikle dairelerin tertip ve düzenine özen gösterilsin. Memurların mesai saatlerine riayet etsin." dedi.

Yılmaz, Kültür Merkezi Salonunda Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yaptı. Kamu hizmetlerinin daha verimli sunulması açısından çalışmaların özenle yürütülmesi gerektiğini söyledi. Kurum amirlerinin kurumları ile ilgili denetimlere ağırlık verilmesini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gelen ödeneklerin yerinde ve zamanında harcamalarını yapmalarını istiyorum. Önemli olan Kamu Kurumlarının gelen ödeneğin süratli bir ve verimli bir şekilde kullansın. Kamu hizmetlerinde aksamalar olmasın. Özellikle dairelerin tertip ve düzenine özen gösterilsin. Memurların mesai saatlerine riayet etsin. Memurlar Kılık kıyafetlerine özen göstermelerini istiyorum. Büroların temizliğine önem verilerek düzenli olarak yapılsın."

Bürolarda halen ağır sigara kokusu olduğunu söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Sigara içilmemesi konusunda tüm kuruluşlara yazı gönderdik. Herkes bu yasaya uyması gerekmektedir. Bu konuda daire müdürleri sık sık denetim yaparak, hassasiyetle davranmanızı istiyorum. Kurumlarda sigara içilmesi halinde kurum Müdürlerini sorumlu tutarım. Sağlık Müdürlüğünce şehir merkezindeki denetimleri sık sık yapılarak, yapılacak olan denetimlerle ilgili raporları istiyorum. Devlet bize hizmetlerin yapılması için para veriyor. Bunun için buradayız. Kurumlar arası koordinasyona önem verilsin. İlçelere giden daire Müdürleri İlçe Kaymakamı ile mutlaka görüşecekler. Mümkün olduğu kadar İlçeden yapılacak işlerin İlçelerden yapılmasını istiyorum. Daha da önemlisi size müracaat eden vatandaşların taleplerine olumlu yada olumsuz en kısa sürede cevap verilmesini istiyorum. Devlet bizi buraya vatandaşa hizmet için göndermiş bu hizmette en ufak bir aksama istemiyoruz. 2010 yılı verimli geçirdik. Ama önümüzdeki sene Ülkemiz bir seçim dönemine giriyor. O nedenle vatandaş talepleri artacak. Seçime girecek olan partilerin talepleri olacak. Hem işlerimiz hızlanmak zorunda hem de verimli bir çalışma yapmak zorundayız. Bu nedenle de önümüzdeki seneye de şimdiden hazırlıklı olmalıyız."

Nurettin Yılmaz, Bitlis huzur ve güven ortamı açısından en huzurlu il olduğunu belirterek, bu huzur ve güven ortamının sağlanmasında da yöre insanın sağduyulu olmasından da kaynaklandığını belirtti İlin güvenliği ve huzurun sağlanmasında önemli görevlerde bulunan Jandarma ve Emniyet mensuplarına da teşekkür ettiğini söyleyen Yılmaz, sözlerine şunları ekledi: "18 Aralık ta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan İlimizi ziyaret edecektir." dedi. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Vali Yardımcısı Sibel Tursun, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan katıldı.