Bedensel Engellilere Belediyeden Tekerlekli Sandalye

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından 10 bedensel engelli için sağlanan tekerlekli sandalyeler, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de katıldığı bir törenle dağıtıldı.

Bedensel Engellilere Belediyeden Tekerlekli Sandalye
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, imkanlar ölçüsünde bedensel engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirterek, ileriki dönemde akülü ve elektrikli sandalyeleri de dağıtabilecek düzeye geleceklerine inandıklarını söyledi.
Daha sonra engelli ailelerine müjde veren Ünver, Ürgüp yolu üzerinde imrenerek ve heyecan duyarak projelendirdiği ve yapımı tamamlanan Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve İş Eğitim Okulu'nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını, hala merkezin iç donanımının sürdüğünü ifade etti.
Hizmete açılacak Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve İş Eğitim Okulu ile zihinsel engellilerin el becerilerinin geliştirilerek meslek sahibi edinmelerinin yanı sıra aile bütçelerine de katkı sağlayabilecekleri iş atölyelerinin bulunacağını kaydetti. Ünver, ayrıca merkezde zihinsel engellilerin spor yapabilecekleri spor salonunun da yer alacağını belirtti
Ardından Ünver, Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından sağlanan 10 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Nevşehir Belediye Başkanı Ünver'e Kapadokya Eğitim Merkezi'nde düzenlenen el becerileri kursuna katılan bir zihinsel engelli tarafından Türk Bayrağı işlemeli çalışma hediye edildi.