Bbp'ye Referandum Plaketi

Niğde'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya, 12 Eylül'de yapılan referandumda gösterdikleri duruş nedeniyle plaket verdi.

Partisinin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bir dizi programa katılmak üzere Niğde'ye gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, il binasında yaptığı basın toplantısının ardından bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. TÜMSİAD, NİTSO, GESİAD ve Öz İplik İş Sendikasını ziyaret eden Topçu, Türkiye'nin gelişim ve değişimi için her evden bir oy istediklerini belirterek, ülke menfaatine olan her konuda kişisel ve parti çıkarlarını ayaklarının altına almaya hazır olduklarını ifade etti.
Ziyaretlerinde 12 Eylül tarihinde yapılan anayasa değişikliği referandumunda gösterdikleri duruş nedeniyle plaket alan Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun emanetine sahip çıktıklarını söyledi.
Ardından akşam saatlerinde kültür merkezinde yapılan partili kaynaşma toplantısına katılan Topçu, salona büyük bir sevgi gösterisi altında girdi. Salona BBP'nin ebedi lideri olarak nitelendirilen rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun davet edilmesi üzerine İl Başkanı Bünyamin Karataş'ın oğlu Ömer Faruk Karataş, kucağında getirdiği Yazıcıoğlu'na ait fotoğraf ile salonu dolduranlara duygu dolu anlar yaşattı. Gözyaşları arasında en önde hazırlanan koltuğa konan fotoğraf uzun süre alkışlandı.
Partililere seslenen Topçu, Türkiye'de bugüne kadar her siyasi partinin denendiğini ancak BBP'nin denenmediğini belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki, Türkiye'deki her partinin kendisine en yakın bulduğu isim Büyük Birlik Partisi'dir. Bu da partimizin ortaya koyduğu siyasi duruşun sadece halk tarafından değil, siyasi partiler tarafından da kabul gördüğünün göstergesidir. Niğde olarak geçen seçimlerde oy oranını bire beş katladınız. 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde ben sizden aynı
başarıyı bekliyorum. Ama en kötüsü bire bir daha koyun ve bizi iktidara taşıyın. Bunu yapacak olanlarda sizlersiniz. Biz siyasette asla profesyonel olmadık hala amatör ruhla yapıyoruz. Bu da vatana, bu vatanın evlatlarına olan sevgimizdendir. Ülkemin menfaati, benim de partimin de menfaatinden önde gelir. İşte bu düsturla iktidara yürüyoruz" diye konuştu.